Citiraj:
Autor dhalan
Primijetio sam da na mobitelima prikazuje 5G, a speed test isti i kao na 4G, nikakve razlike.
|
Zato što je spojen na 4G ćelije od koji ona B28 u agregaciji glumi da je 5G, na mobu dobiješ ikonicu 5G ali brzine iste kao 4G di isto agregira taj B28. Ništa novo.
Razlika će biti samo ako odeš u centar grada di ima N78 pa ti router/mob u agregaciji dodaju N78 band i onda ćeš imati skok u brzini kojeg na 4G-u ne možeš nikako dobiti.
Citiraj:
Autor dhalan
U postvakama routera piše 5G, ali na Huawei monitor aplikaciji piše 5G: 0Mhz.
|
Naučiti razliku između 5G SA i 5G NSA.
Forsirao si ga na 5G SA mrežu a u nas nijedan telekom još ne pušta 5G SA mrežu, nego je sve 5G NSA mreža.
Laički, uređaj na 5G NSA mreži se ne može autorizirati bez da je prvo spojen na 4G. Zbog toga ne rade internet niti pozivi kada je odabrana postavka samo 5G. Moraš uvijek stavljati postavku da se spaja na 4G/5G, barem još godinu dana.
Citiraj:
Autor dhalan
Kad sam prvi put vidio 5G, kod kolege na mobitelu, Xiaomi, reko kinezi se zblesirali. Ali sam onda vidio i na iPhone. Svejedno, osim 5G ikone, ništa drugo ne upućuje na 5G.
|
Objašnjeno u prethodnim citatima.
Citiraj:
Autor dhalan
Router je Huawei 5G CPE Pro 2
|
Dobar je to router ali moraš mu staviti da radi na 4G/5G. Na samo 5G neće ti ništa raditi još godinu dana dok naši telekomi ne uvedu 5G SA mrežu.
Btw, skrenuli smo s teme, dalje pitaj na temi u mom potpisu koje su tome namijenjene