View Single Post
Staro 14.11.2023., 16:53   #1003
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor dhalan Pregled postova
Sad sam pričao s HT operaterom i kaže mi da Unlimited nakon 200GB šalje neki SMS pa me zanima da li netko ima iskustva s tom tarifom HTa. On me upućuje na Gigabox za HT.

Ako je savršena+ bez ograničenja jedini izbor, onda nemamo izbora, el...
HT Unlimited je flat ali se mora unaprijed slati SMS za brzinu kada se potroši prvo 200 GB a onda svakih 50 GB
Ja sam na toj tarifi 2 godine, isprogramirao skriptu na home serveru koja na routeru čita SMS-ove svakih 15 min i šalje taj SMS za brzinu kada potrošim promet. Trošim i oko 7 TB prometa jer puštam kamere na YT live i to hendla besprijekorno po max brzinama osim što par puta godišnje HT-ov sustav zakaže pa mi spusti brzine na 4/1 Mbps dok ne javim da mi to poprave (pa budem i po 3 dana na niskim brzinama)

Gledaj Simpa Internet tjedan koji je na bonove i obnavlja se sam svaki tjedan ako ima para ili A1 savršena+ tarifa, oni su flat i ne treba slati nikakav SMS za brzinu, možeš uredno staviti u router i trošiti terabajte po max brzinama, spajaju se i na 5G ako je dostupan

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote