View Single Post
Staro 12.11.2023., 08:21   #1
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
ThinkCentre M710s gubitak struje

Lenovo
Model: ThinkCentre M710s Small Form Factor
Processor: Intel Core i3-6100
Processor clock speed: 3.7GHz
Number of cores: 2
Number of threads: 4
Operating memory: 8GB DDR4
Hard Drive: 500GB 3.5" HDD
Optical drive: none
Graphics Card: Integrated Intel HD Graphics 530
LAN network card: 10/100/1000 Mbps
Ports on the front of the housing: 4x USB 3.0, headphone and microphone input
Ports on the back of the case : 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 2x Display Port, VGA, RS 232 serial port, LAN (RJ45), 2x PS2, 2x Audio, 1x Line-Out
Operating System : Windows 10 Pro / Windows 11 Pro (selectable)
Power Supply: 180W
Dimensions: 29x34x9cm

gledao sam film,otisao do frizidera dvije minute nakon vratio se nazad primjetio sam kako je komp ugasen. Prvenstvo sam pomislio kako je nestalo struje, no na monitoru je svjetlila zuta lampica sto ukazuje da ima struje ali nema signala, kuciste sa druge strane pokaziva da uopce nema struje jer mis i tipkovnica koje imaju ledice uopce ne svijetli,inace cak i kada je komp ugasen te ledice svijetle.

Pritisnem power button komp se ne odaziva uopce, iskopcam kabl na napajanju pricekam par sekundi ukljucim ponovo, tipkovnica i mis kratko zasvijetle i odmah se ugasi,ponovo pritisnem power button komp opet se ne odaziva. Tu vec pocinjem sumnjati na napajanje ili na plocu. Odem donesem drugi kabl za napajanje ukljucim,komp se upali i sistem izbaciva onaj automatik windows repair ja stisnem restart i poslje toga komp radi normalno. ugasim komp vratim stari kabl za napajanje upalim komp radi normalno.
sto je najgore u te dvije do tri minute koliko me nije bilo dok sam otisao do frizidera i nazad komp se ugasio ali nisam vidio kako i zasto da li je izbacio nekakav bluescreen ili je bio iznenadni nestanak struje.
Frka mi je sad jer sam taj komp donio da bih ga poklonio,a glupo mi je da ga sad odnesem i onda za dan-dva kompletno sve ode kvragu,pa sam sad u banani a nemam kako testirati plocu ili napajanje jer su oboje divljanerskog formata.

Ima li netko ideju o cemu se radi,nesto osbiljno ili pak radnom bug? Imao sam situacije di se komp resetira ili ugasi,ali ovo da full izgubi struju pa poslje nakon par pokusaja radi normalno me brine da nije nesto ozbiljno.

Hvala

Luce je offline   Reply With Quote