Citiraj:
Autor Chuxonja
It gets worse, ima i Pentium E6600  Wolfdale arhitektura na 3.06GHz
|
Ovo je stvarno bez veze... Nekad kad si imao recimo Pentium 350, znalo se da je to PII na 350MHz. Tim više što ovog ploča nije prikazala punim imenom, već samo "6600" ... što u ovom slučaju može značiti više toga.
Skinuo sam cooler sa procesora u međuvremenu i stvarno je Core2 Duo u pitanju tako da sam morao naručiti "novi" Q6600 i budem čekao najmanje mjesec dana na dostavu, što pak znači da je cijeli projekt na čekanju.
Citiraj:
Autor Chuxonja
Tu su Windowsi najveći problem, ja takve kad mi dođu u ruke poklanjam okolo sa linuxom kao "fejsbuk" mašine i performanse su skroz okej za web. Eventualno SSD igra ulogu kod Windowsa ako je combo sa malo boljim procom, dual core, al da je oko 3.0 clock. Jedan od pomoćnih/testnih mašina mi je s775 kanta i E8400 sa SSDom recimo skroz pristojno Win10 ganja, pogotovo ako se još malo poigraš sa WPDom recimo i malo optimiziraš OS.
|
Razmišljao sam o tome da stavim SSD, ali stvarno sad nemam love za trošiti. Gore budu bili Win7 sa najnovijim zakrpama, ali ništa više ili novije od toga. Ni osobno ne koristim ništa novije od Win7, stoga overclockani Q6600 na 3.00GHz sa 8GB DDR2 bude bio sasvim dovoljan.