Citiraj:
Autor Nbdy32
Trebalo bi to u ATX kućište, čekam ploču, pa čemo dalje vidjeti kaj bude ... 
|
Baš sam mislio pitati da li je to ono što mislim da je ... Commodore na modanoj, ATX form factor ploči?!
Nisam nikad bio fan Commodoraca, ali moram priznati da je ovo super zanimljivo, svakako bih volio vidjeti finalnu verziju
(...)
Nego, evo i mojih fotografija od danas:
Kao što sam već rekao, kolega Roy mi je donio napajanje koje sam spojio na S775 konfu. Upalio je od prve, iako nije davao znakove života za što se kasnije pokazalo da je problem sa RAM utorima ... čini se kao da su oksidirali kontakti.
Predstavio se kao Q6600 i uredno POSTao:
Nedugo nakon toga sam ga krenuo rastavljati, pa sam najprije zastao kod datuma proizvodnje. Lijepo ovdje piše, proizveden je 14/12/2006
Case je otuširan toplom vodom i obrisan, ostavio sam jedino kabele. I to jednostavno zato što mi se nije dalo skidati sve ove vezice i kopče, sav je "prošaran" kabelima na sve strane:
Oprao sam i ventilatore, izgledaju potpuno novo:
kao i ostatak opreme, tipa vodilice za hard i filteri za usis:
Odlučio sam fotografirati i dokumentirati ovaj modul za "projekciju", dalo bi se puno toga ovdje modati i napraviti, promijeniti boju ili pojačati intenzitet. Ali ga za sad budem ostavio kakav jest, iako mislim (sudeći po lemovima?) da je netko već ovdje nešto mijenjao:
Neke sam komponente već vratio natrag, dok ostatak budem presložio ovih dana. Moram još riješiti pitanje hlađenja, pa onda mogu i službeno prebaciti sadržaj druge konfe u ovu. A staro Blue Storm II napajanje eventualno pokušam popraviti, ali tek nakon što završim sa radovima na S775 mašini, to bude bio projekt za sebe
Edit
Ispravak, čini se da ovo ipak nije Q6600. Možda je nekima od vas odmah bilo jasno o čemu je riječ, ali priznajem meni nije. Predstavio se kao 6600, pa sam automatski zaključio da je Q6600 - nisam nikada znao da postoji i E6600, Dual Core verzija. Tako da ovo komplicira situaciju, budem morao nabaviti Q6600 prije nego što ga krenem sastavljati.