View Single Post
Staro 27.10.2023., 15:22   #8676
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Drago mi je vidjeti da postoji entuzijazam za popravcima takvih napajanja, jer sam ja davno odustal od toga. Jedno 5-6 neispravnih BS i BS2 mi je prošlo kroz ruke, a od toga je jedno bilo isplativo za popravak (samo kondici). Osim kondica voli otici controller (na jednom "ispravnom" sam slucajno primjetil da OCP ne radi), a to je PITA

Controller bi trebal prezivjeti OVP i/ili OCP, jer on generira switching PWM signal i prema potrebi ga prekine da spasi mosfete ili osigurac. Definitivno BS2 nije bil nikakva pila, pogotovo ne ak se mjeril ripple, prosjecno bolje napajanje.

Dokle god ima osjetno kvalitetnijih seasonica za ~10€, FSP nema smisla. Iznutrice lijepog plavog napajanja se bace, a nutra stavi nešto bolje (to mi je plan za nekoliko macase-a )

@Nikky & Trekkie
Hvala na podsjetniku te nesretne projekcije, sjecam je se ko da je jucer bilo
U najboljem slucaju se u mrklom mraku dal prepoznati taj trozubac i da je nekakav tekst ispisan, a inace je izgledalo upravo ovako:

plavi flek
JAKO lijepa konfa, je li to tvoj ili si fotku pokupio sa interneta?

Vezano uz projekcije, problem (koliko sam vidio prilikom rastavljanja) bude bila prašina. Naime, projekcijsko staklo sa uzorkom je na sebi imalo valjda 1cm sloj prašine, a same LEDice su bile nevidljive pod prašinom koja je zahvatila cijelu pločicu sa elektronikom. Vjerojatno zato što je odmah iznad stavljen usisni vent, koji sauga svu prašinu sa poda i upuhuje ga na "projektor". Dobra ideja, ali nažalost samo dok je case čist i/ili nov.

Inače, komp je oživio. Nije baš bio oduševljen, trebalo je malo nagovaranja contact cleanerom (a i CPU vent se čudno ponaša, palio se i gasio u trzajima), ali kad je POSTao predstavio se kao Q6600, respektabilni Core2 Quad o kojem ne treba pričati.

Dakle, stvar je jasna - ovo čudo bude dobilo "generalku", i bude bio presložen sa 8GB RAMa, boljom grafom (novije generacije, sa HDMI priključkom), SATA optikom i hardom, uz cijelu jednu vreću manje prašine. Jedini problem ostaje CPU cooler, nekako trebam prebaciti Cooler Master Hyper TX3 sa AMD izvedbe na Intel S775, pa ako netko ima par nogica za ponuditi viška bio bih vrlo zahvalan. Sve drugo je na mjestu
Trekkie4 je offline   Reply With Quote