View Single Post
Staro 18.10.2023., 13:05   #8627
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Roy Pregled postova
Zaboravio si odakle su došle ploče, ne gubi nadu
Hehe ovo je istina, moram se složiti. Inače, za one koji ne razumiju o čemu pričam evo skraćene verzije. Imam "prokletstvo" da gotovo svaki uređaj kojeg nabavim, kupim ili pokupim ima neku vrstu kvara. Obično katastrofalnog, zbog čega sam se (između ostalog) i počeo baviti popravcima.

Recimo, kupio sam novi Samsung Galaxy Core kojem nije radilo pozadinsko osvjetljenje ekrana. Ali kako ga nisam odmah otvorio već čekao dva dana, odbili su mi promijeniti uređaj za drugi na prodajnom mjestu, pa je tako potpuno novi mob završio u servisu gdje su mu išli trgati ekran i lijepiti mu drugi.

Ili kad sam kupio drugi mob, Asus Zenfone. Nekako sam dobio izubijani izložbeni primjerak, koji je izgledao kao da je bio u upotrebi dvije godine.

Ili kad sam kupio gramofon, i kad su mi poslali primjerak sa pokvarenim quartz motorom.

Ili kad ... ma dobro, skužili ste poantu

Citiraj:
Autor Roy Pregled postova
I ljepotica za kraj, Hercules stingray voodoo2
Znaš, baš sam razmišljao o Voodooicama jučer, i njihovom problemu pregrijavanja. Šteta što nitko nije napravio aluminijske ploče, goleme "hladnjake" kakvi se koriste na modernim karticama koji bi pokrivao GPU jedinice, RAM module i sve komponente koje proizvode toplinu. Vjerojatno bi znatno produljilo njihov životni vijek, a i spriječilo bi tzv. flexing, da se kartice objese i deformiraju nakon nekog vremena.

Vidio sam custom-made cooler za Voodoo5, golemi blok napravljen za vodeno hlađenje i izgleda jako lijepo ali to nije ono o čemu govorim. Za V2, pa čak i one u SLI bi bilo sasvim dovoljno zračno hlađenje sa nekakvim posebno izrađenim ventom, prisilnim hlađenjem koje bi upuhivalo zrak u i preko aluminijskog bloka.

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Hvala na moralnoj podršci ali ima još dosta do potpuno funkcionalne ploce...

@Trekkie
TUSL-ice bi mogle biti uskoro na redu, pa bumo vidli kaj budu rekle ^^
Sorry, postali smo u gotovo isto vrijeme, pa mi je ovaj tvoj odgovor promaknuo. Sve 5, nije nikakva žurba. Samo kažem, kamo sreće da budeš imao sreće i sa ovom Tuslicom, jer što više razmišljam i razgovaram sa ljudima, više mi se čini da tamo nekaj "fali", kao da je cijeli segment ploče mrtav i bez napona.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 18.10.2023. u 14:59.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote