View Single Post
Staro 16.10.2023., 12:46   #8614
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Modernom kompu, jel to onaj sa win7
Te power saving funkcije su znale stvarati probleme u davnim danima, kad se overclockalo, sjećam se da se za C2D uglavnom preporučalo to pogasiti.
No od sandy bridgea pa nadalje nema smisla to gasiti, dobro to radi i proc ništa ne troši dok idle-a/vrti laganije stvari.
I5 760 konfa sa Win7, istina. Testirao sam više opcija, išao gledati brzinu (responzivnost) i došao do zaključka da mi je najbolje ugasiti EIST i imati ga da vrti na full brzini non stop.

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Vidite kod tih boja kućišta koje su fore i jel se kaj može dobit tweakanjem toga, jer inače je poznato da crna boja najjače isijava toplinu, zato su motori nekih automobila u crno obojani.
Nisam o ovome nikad razmišljao, ali da u pravu si. Na moru ljudi obično imaju vanjske tuševe sa spremnikom za vodu, obojanim u mat crnu boju. Tako ovaj upije dnevno sunce i daje "besplatno" grijanje vode.

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
AMD64 s754/939 bi trebalo deliddat i zamijenit pastu, ili stavit tekući metal.
Zalman AlCu nije neka sreća za s478, ali zato CNPS9500 paše na iste držače i ima ga puno više po oglasnicima.
Tekući metal?! Nikad čuo, jel to onaj iz Terminatora 2, T1000?

Vezano uz Zalmane, oduvijek sam smatrao da su precijenjeni. Imao sam nekoliko Zalmanovih coolera i ventilatora, i davali su osrednje rezultate. Drugim riječima nije loše, i svakako da postoji gore ali definitivno ne ono najbolje.

Edit
Gledam CNPS9500 i veli da je ovo isključivo za AMD platforme, ne Intel. Možda misliš na neki drugi cooler?

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 16.10.2023. u 12:57.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote