Citiraj:
Autor Exy
Modernom kompu, jel to onaj sa win7 
Te power saving funkcije su znale stvarati probleme u davnim danima, kad se overclockalo, sjećam se da se za C2D uglavnom preporučalo to pogasiti.
No od sandy bridgea pa nadalje nema smisla to gasiti, dobro to radi i proc ništa ne troši dok idle-a/vrti laganije stvari.
|
I5 760 konfa sa Win7, istina. Testirao sam više opcija, išao gledati brzinu (responzivnost) i došao do zaključka da mi je najbolje ugasiti EIST i imati ga da vrti na full brzini non stop.
Citiraj:
Autor Miki9
Vidite kod tih boja kućišta koje su fore i jel se kaj može dobit tweakanjem toga, jer inače je poznato da crna boja najjače isijava toplinu, zato su motori nekih automobila u crno obojani.
|
Nisam o ovome nikad razmišljao, ali da u pravu si. Na moru ljudi obično imaju vanjske tuševe sa spremnikom za vodu, obojanim u mat crnu boju. Tako ovaj upije dnevno sunce i daje "besplatno" grijanje vode.
Citiraj:
Autor stef
AMD64 s754/939 bi trebalo deliddat i zamijenit pastu, ili stavit tekući metal.
Zalman AlCu nije neka sreća za s478, ali zato CNPS9500 paše na iste držače i ima ga puno više po oglasnicima.
|
Tekući metal?! Nikad čuo, jel to onaj iz Terminatora 2, T1000?
Vezano uz Zalmane, oduvijek sam smatrao da su precijenjeni. Imao sam nekoliko Zalmanovih coolera i ventilatora, i davali su osrednje rezultate. Drugim riječima nije loše, i svakako da postoji gore ali definitivno ne ono najbolje.
Edit
Gledam CNPS9500 i veli da je ovo isključivo za AMD platforme, ne Intel. Možda misliš na neki drugi cooler?