Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 26.09.2023., 10:54   #4288
spaceman
Registered User
Moj komp
 
spaceman's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Našice
Postovi: 317
Meni Mitsubishi ide u defrost već ispod 10°C vanjske, ako je jako vlažno. Ako je sunčano, onda koji stupanj manje, kako kad. Da će raditi na -15 ili -20°C je teški bullshit, možda u idealnim uvjetima gdje nema vlage i da sunce tuče po vanjskoj, a unutarnja temp je na 18-20°C. Ako si zimogrozan, nema do drva i uljnog radijatora. Na -20°C će te to efikasnije ugrijati od klime i sličnih A+++ gluposti.



To je teško prognozirati, uvjeti nigdje nisu isti, u najgorem slučaju ne bi trebalo biti preko 100 eura mjesečno da griješ cijeli najhladniji mjesec. Uspoređujem sa svojom situacijom pa pričam napamet.

Iz nekog mog dosadašnjeg iskustva s Mitsubishijem i Daikinom, grijanje na klimu nije za kontinentalne krajeve i gdje kuća nema dobru izolaciju. Ako si u stanu, netko je ispod tebe i možeš zakloniti vanjsku jedinicu unutar balkona/lođe, super. Odlično posluži u međusezoni kada grijanje na drva bude prejako, ali kad udari snijeg i debeli minus, nema te klime koja će te ugrijati, a da u kući možeš biti kratkih rukava i hlača.[/QUOTE]

Gledajući ove komentare pitam se čime taj Mitsu opravdava tu cijenu. Objekat slične veličine sam prošlu zimu grijao klimom, u rezervi je bila plinska peć koju nije na kraju bilo potrebno koristiti. Klima je Midea xtreme save pro od 2.5kw, oko 200 kWh je trošila njesečno. Najniža temperatura je bila -10. Što se tiče defrosta, najgore vrijeme je oko nule i kad je visoka vlaga. Inače klima je bila namještena na 22 stupnja a uprostoriji je drzala uglavnom oko 22.7, najbitnije je da se klima uključi i ne dira dok traje sezona grijanja. Za tih 22m2 koliko vidim sasvim je dovoljna klima od 2.5kw, naravno ne početni model.
spaceman je offline   Reply With Quote