Citiraj:
Autor Mirkopoter
A ček ove gore slike što si stavljao sa speedtesta, što si tu i s čim točno testirao?
|
Napokon ulovio vremena da malo istestiram...
Ranije postani rezultati speedtesta su u istoj prostoriji i to sam dao samo kao referencu koliko taj adapter može potegnuti u jako dobrim uvjetima.
Sad kad je komp iza jednog zida i hrpe prepreka, 10-ak m od AP priča je bila drugačija.
Kupljen je 2m produžni USB3 kabel neki Manhattan u Svijetu medija, to mi bilo najbliže.
S adapterom uštekanim u komp otraga kako je opisano u prvom postu - gledano na APu, jačina signala pod kojom vidi klijenta bila je max -60 do -65 dBm, mjerene ukupne brzine 200-250 Mbps max.
S produžnim kabelom, adapter visoko koliko ide na polici na zidu, AP prikazuje -45 do -50 dBm, ukupna brzina 300-320 max.
Winblowsi prije 3 od 4 crtice signal, sada 4/4.
Namještanje adaptera na kabelu, razni kutevi i sl. ne mijenjaju znatnije situaciju tako da je to izgleda neki maksimum obzirom na prepreke i udaljenost.
Eto, nije nešto puno bolje, ali barem je signal do APa malo jači.
Ulaganje u neki bolji adapter s vanjskim antenama i sl. mislim da nema smisla, ostavljam kako je dok ne uspijem povući kabel po stanu - što vjerojatno neće biti tako skoro