View Single Post
Staro 22.09.2023., 07:20   #8
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
nastavak ove sapunice prvi navedeni LG monitor sa zamijenio identičnim jer dok sam tražio dijelove odnosno panel napajanja za njega pronašao sam isti takav samo bez pivota za 100 KN donio sam taj monitor stavio svoj stalak i sve radilo ok. nakon četiri mjeseca dobivam poruku Kako na monitoru slika "vibrira" i par dana nakon toga monitor se više ne pali.tu si mislim kako je riječ a nekakoj škart verziji monitora te jednostavno ti paneli pregore kao ludi kod njih, kako nisam bio u hr Kažem mu da ode kod mene u radionu ima tamo nekakav stari 19 divljaner nek uzmi njega toga pokvarenog ostavi kad dođem nazad pogledaću i doneću mu drugi monitor a do tad nek se služi sa ovim. dođem nazad doma i odem kod njega i on kaže da i 19 taj monitor što je on odonio i on krepao odnosno nestalo slike ali zvuk i dalje se čuje na zvučnicima 2-3 mjeseca (Znači opet panel napajanja) na to su već debelo sumnjam da nešto drugo nije u redu.

donio sam u ovaj Fujitsu 22 monitor promenio sve kablove signal/napajanje /produžni za računalo nadajuci da će to riješiti kojekakve poteškoće. pola godiine nakon,evo nas ponovo na početku i taj Fujitsu prestao davati sliku odnosno kad se upali možda jednu sekundu potom se ugasi ali kad se uperi svjetiljka u ekran vidi se da je pozadinsko osvjetljenje u pitanju. izvadio sam i njegov panel napajanja ne vidim niti jedan kondenzator da se na puhalo ili da je oštećen jednostavno ostao sam bez ideje što može izazvati da ste paneli napajanja tako kvare jer stvarno mislim da četiri komada u roku manju dvije godine stvarno apsurd ili čudno najblaze receno. Evo ja se čak pitao da li mu možda gospođa ima nekakve biljke iznad monitora koje zaljeva pa da ode neka vlaga ili ne znam da li je možda palio monitor dok je bilo nevrijeme na generator ili nešto što bi oštetila ja stvarno ne verujem da je slučajnost da eto tako olako pregori...jel neko ima ideju ili takvu situaciju da mi pomogne ili objasni jer ovo ne znam ovim tempom cu svaka tri mjeseca morati čoveku nabaviti drugi monitor.

na ovom LG je promenjen set elektrolita ne i to dalje nije pomoglo jer odneo sam kod majstora koji popravlja televizore kod mene rekao kaže mislim da je ovo promjena elektrolita neće vam pomoći,al reko hajde promijeni za svaki slučaj čovek promijenio i stvarno nakon toga opet ništa i pokaziva mi dijelove koje je zamjenio,ali jednostavno ne radi na ovom drugom monitoru nije ni pokušavao sa obzirom da je bio 19 inča ali kod njega isto čudno odnosno na sva četiri bilo čudno što kondenzatori nisi bili ni napuhani ni puknuti

evo slike panela od LG i Fujitsu

Luce je offline   Reply With Quote