Ja to sam prepravim 😅. Imam momentary switcheva, zalemim žicu, sa druge strane stavim konektor, na 3D printeru isprintam pločicu ležište za novi switch koje ima rupe da se može zašarafiti umjesto velikog AT switcha i na kraju još isprintam valjkasti nastavak za novi switch da bude dužine kao origigi. To samo nataknem na "pipac" od novog switcha i stvar šljaka.
Za 486 koristim CF kartice umjesto harda (i DOS 6.22), i Gotek sa flash floppy-em umjesto disketne. Na 3D printeru sam isto tako isprintao novo kućište za Gotek, koje dodatno ima i slot za CF karticu odgovarajuće mjesto za CF na IDE adatper. Tako da po potrebi mogu switchati CF karticu bez otvaranja kante.
Imam i hardova i disketa, ali praktičnije mi je prebacivati stvari sa glavnog kompa na USB, bilo image disketa na USB od Goteka, bilo CF karticu u reader pa opet u USB. nego da moram pikati USB floppy i IDE na USB adapter sa hardom. Ako bi ovo zadnje uopće i radilo jer dosta IDE na USB adaptera očekuje modernije hardove 😅.
Za Pentium na dalje koristim SSD-ove od 120 GB sa PCI Via SATA kontrolerima jer imaju drivere za Win98. Brzine nisu blistave što se SSD-a tiče, 50-60 MB/s na P233 MMX, ali opet daleko brže nego bi bilo sa origigi HDD-ovima, a SATA kontroler nema problem sa HDD-ovima koji su veći od 128 GB jer to preuzme BIOS Sata kontrolera.
Alternativa bi bila staviti SATA na IDE adapter pa preko internog IDE kontrolera. I to sam probao i radi OK. Samo je mana što onda ovisimo o BIOSu matične što se tiče veličine. No ima i jedna prednost, preko ovih adaptera se može okidati
TRIM komanda iz DOS-a, dok za ove koji su spojeni preko SATA Kontrolera kaže da nije podržano (sa istim SSD-om).