VCORE 1.176V - 1.296V
VR VOUT 1.16V - 1.26V
VR VIN 3.6V - 11.86V
CURRENT IIN 2.4A - 10A
CURRENT IOUT 18A - 85A
Sto se tice nedavnih evenata, vjerovatno nesto sa strujom kao sto rekoh, nista drugo mi ne pada na pamet da je bilo zadnjih 10ak dana. Druga mogucnost je instalacija novog BIOSa, ali to je bilo prije 1-2 mjeseca.
Prije 8 mjeseci sam imao isti problem sa temperaturom, rjesio sam kupnjom hladjenja istog tipa, i sad opet isti problem nakon otprilike 8 mjeseci. Mozda se zbog nekog razloga hladnjak s vremenom potrosi/pokvari zbog problema na maticnoj ili opcenito temperaturom? Ne znam, nagadjam samo, mozda nekome klikne nesto. Sto se tice termalne paste, zamijenio sam odmah nakon sto se pojavio ovaj problem i to 2 puta jer sam naknadno jos jednom skidao hladnjak za test. A i prije toga pasta je bila ok, pokrivena povrsina, nije bila suha.
Uglavnom, nije nuzno da se nesto pokvari iznenada, moze se i kvariti polako tijekom duzeg perioda. Ja nisam primjetio probleme jer nisam gledao parametre, a racunalo je radilo ok, al vjerovatno ne optimalno. Sad kad temp skacu na 95C+ primjetim jer pada takt i sve steka.