View Single Post
Staro 19.09.2023., 15:01   #14
xraven13
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Sta si mijenjao? Update bios-a ili postavke po bios-u? Software od nzxt-a? Dal vidis rpm od pumpe u hwinfo-u ili nzxt-ovom software-u ako je instaliran?

Price da je nedovoljan cooler su gluposti posto je kod tebe sve bilo ok dok se nesto nije dogodilo a pokusavamo utvrditi sto...
Instalirao sam BIOS noviju verziju prije mjesec dva kad sam imao problem sa hard diskovima nakon sto su prestali raditi zbog nestajanja struje, uspio sam rjesiti problem i popraviti sve diskove. NZXT sam instalirao prije tjedan dana zbog ovih problema, znaci problemi su dosli prije instalacije.
Moguce da je uzrok povezan sa oscijalacijama napona na otoku, mozda se i nesto poremetilo u BIOSu, maticnoj ili negdje drugdje. Iako imam UPS, ne koristim ga uvijek jer je preslab pa se racunalo povremeno iskljuci, trebam malo vise uloziti ovdje. Uglavnom, mozda je bio direktno povezan na racunalo kada je bilo problema sa strujom i nakon toga krenuli opet problemi.

NZXT software

U cooling sekciji pise Not detected jer nisu spojena 2 kabla, citao sam na Redditu da je to ok, glavno je da su spojeni za ventilator i hladjenje, istina? Ventilator se vrti, a kao sto rekoh osjetim da nesto protjece kroz pumpe, ali nemam iskustva koliko bi jak protok trebao biti itd. Uglavnom kada temp skoci te pumpe cijevi budu isto vruce.

HWInfo

FanControl

Ako treba mogu u BIOS pogledati?
xraven13 je offline   Reply With Quote