View Single Post
Staro 17.09.2023., 10:09   #5693
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
Imam optiku od HT-a 200/100 jedno pola godine ( bolje ne može od toga ). Prva 3-4mj sve Ok i onda kreće random pucanje veze. Nekada po 14-15 dana ništa a evo sada u zadnjih 7 dana skoro svaki dan. Ovi mi kažu sa podrške da samo ugasim i upalim ruter ( imam dva komada jedan spojen u drugi....neka pračovjek metoda izgleda) i za divno čudo to pomogne većinom. Nekada ne. Može li se to vidjeti nekako zašto puca veza? Ovi mi ništa ne govore. Samo trube pali gasi.
Rekao si da imaš dva uređaja, vjerojatno ONT (mala bijela kutijica, često piše proizvođač Raisecom) i HT router.

Jesi siguran dal je optički kabel dobro uštekan u ONT (tu malu bijelu kutijicu)?
Da nije negdje jako savijen, pregažen?
Kada počnu pucanja veze - da li na ONT uređaju svijetli crveno lampica LOS?

Ako da, reci im da ti na ONT uređaju stalno ili povremeno svijetli LOS lampica pa će poslati tehničara na teren da se utvrdi dal ima gdje prekid optičke niti i popravi

Ako je to ipak ok, onda jedino što mi pada na pamet jest da se HT-ov router zblesira, možda se puno surfa, previše spojenih uređaja, i sl. Tada je obično rješenje da se kupi i stavi vlastiti router.
Tirkiz je offline   Reply With Quote