View Single Post
Staro 16.09.2023., 16:24   #29180
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
mislim da je to brooker u neku ruku i namjerno tako napravio, posebno kad uzmes u obzir osnovni tematski koncept black mirror serijala, tako da je stvaranje osjecaja kaosa i nelagode jedan od 'ciljeva'.

naravno dosta ovisi o gledateljskim preferencama, ja sam osobno ljubitelj (posebno channel 4 faze), ali potpuno razumijem ako se nekom ne svida takav nacin prezentiranja buducnosti ili pak retro buducnosti, u konkretnom bandersnatch slucaju (makar mi tvoj avatar suptilno sugerira da si na ti sa sci-fi materijalom )
Vjerojatno, slažem se - ima smisla. Za seriju sam znao, mislim da sam naišao na nju više puta iako je nisam gledao. Ali za interaktivni film, Bandersnatch nisam znao. Inače, čitao sam recenzije i ima dosta ljudi kojima se film sviđa. Sve je ovo naravno subjektivno, i varira od osobe do osobe i onoga koji bira odabire. Ono što što sam gore napisao je moje osobno iskustvo, jer je ono što sam vidio i birao previše mračno i depresivno za moj ukus što naravno ne znači da je film loš ... samo nije za mene.

Inače, šalu na stranu - spoilere nisam koristio zato što nisam smatrao da su potrebni. Nisam nigdje prepričao radnju ili finale filma, samo sam rekao koja tema dominira i napomenuo da happy ending nije jedna od opcija. Jer sam išao od vlastitog iskustva - da sam znao što me čeka i što mogu očekivati vjerojatno ga ne bih ni krenuo gledati. A obzirom da film ionako nije linearan, napisano ne mora ništa značiti ako gledatelj tako ne odabere, ili ako se odluči na neku od drugih opcija. To uostalom i jest poanta interaktivnih filmova, da je priča svaki put drugačija i da bude personalizirana onome tko je upravlja.

Ali sad kad sam to rekao, film ima (mislim?) 5 službena završetka, plus nekoliko onih neslužbenih, bizarnih i/ili šaljivih pa upravo iz tog razloga smatram da nisam nikome pokvario iskustvo ako ga odluči pogledati. Uključujući i spomenutu Netflix šalu - za koju sam samo rekao da me dobro nasmijala, što po mojem mišljenju nije spoiler. Postoji cijela priča iza ovog (kao i više interaktivnih izbora), i svakako je vrijedi istražiti ako se odlučite pogledati Bandersnatch.

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Mora da si omiljen u drustvu sa svojim vicevima
Naravno, apsolutno! Prava sam ludnica
Trekkie4 je offline   Reply With Quote