View Single Post
Staro 09.09.2023., 20:14   #8513
Iluzionist
Premium
Moj komp

Iluzionist's Avatar

Datum registracije: Apr 2019
Kupka sa vrućim octom (naravno da sam budala udahnuo usparavanje)
20230909-151230

Nakon pranja vodom, skoro me strefilo- naočigled se počela hvatati korozija, neka žuto-zelena, ali za ne povjerovati kojom brzinom! Mislim da sam predugo držao u octu, i da je z oontaktu sa vodom i zrakom došlo do nekakve katalizatorske turbo korozije metala....ma užas!
I kolio god ispirao vodom, ribao... nikakvig poboljšanja. Nakon čitavog dana priprema, brušenja, bio sam kao pikado ploča od iglica jeftine kineske smeće četke za bušilicu.
Topli savjet- uzeti nešto pošteno za brušenje, isplati se.
Btw dremelom sam počistio zakutke koliko je išlo (a išlo je i bolje nego sam mislio).
Nego...korozija.
Trk u dućan (hvala Onome da nisam nedjeljom ovo radio) po sodu bikarbonu, premazao i ajd ponovo ribaj sve
Soda dosta slabije skida hrđu od octa (tu se malo ograđujem jer vjerujem da i to ovisi o koncentraciji koju sam si smješao), tako da je moj prijedlog za ubuduće: brušenje, pranje vodom, ocat (ali ne predugo) i odmah soda b., ništa voda!
Vodom tek nakon sode, pa destilirana/IPA, brisanje čarobnom krpom, fen i čim prije temeljna.

Uglavnom, na kraju je otprilike ovako izgledalo prije finalnog čišćenja alkoholom:
20230909-182330

Trenutno prva ruka primera:
20230909-185430
Iluzionist je offline   Reply With Quote