View Single Post
Staro 09.09.2023., 13:28   #9919
kiki86
Tehničar
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Nisam znao da Samsung ima custom launcher i masu bloata. Ljudi danas svašta smatraju bloatwareom... Očito nisi koristio Xiaomi
a sta je oneui i sve silne aplikacije od samsunga i bixby, samsung app gallery itd?

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sto je vama tocno taj vanilla android kojeg spominjete? Nekad je to bio AOSP, goli android, bez google usluga. To je vanilla android. To vrlo rijetki zele (i onda, a bogami i danas)

Zato imamo Google koji doda cijeli sijaset Google i Pixel experience appova povrh vanilla androida. Imamo Motorolu koja takodjer ubaci par giga korisnih appova (google appovi, neki moto fičuri i sl)... I sto im je na kraju zajednicko? Imaju istu temu i izgled quick settingsa koju ljudi vide i kazu "e to je stock android, vanilla experience". E jbga, nije. Sve je to dobro posoljen vanilla android.
meni osobno je to android sa google aplikacijama (kamera, pictures, poruke, kontakti, gmail i playstore, niš više mi ne treba), bez nepotrebnih aplikacija samih proizvođača, launchera raznoraznih, fejsa, tiktoka i ostalih gluposti.

motorola je blizu toga, ima sve ovo gore. Geste koje jos dodatno nudi se mogu iskljucit, ne vidim niš drugo osim toga dodatno na svojoj motoroli
kiki86 je offline   Reply With Quote