View Single Post
Staro 05.09.2023., 19:14   #5683
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor brunci-vg Pregled postova
A sta ak mi uvale nesto kaj opet ne valja? Koji su jos routeri koje daju a da imaju na sebi direktno optiku, bez Ont-a?

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

Asus RT-N18U?
ja sam takva dva stavio na dvije lokacije koji i dan danas rade ko urice, bez obzira što su za današnje pojmove stari uređaji bez 5 GHz WiFi-ja

jedan na lokaciji di je optika i radi direktno PPPoE spojen na HT ONT a na drugoj lokaciji je uštekan na A1 coax router (A1 ne da bridge)

Ako nemre nikak pravi bridge, stavi na Asusu kod WAN postavki Dynamic DHCP tako da dobije obični LAN IP od HT-ovog routera, pazi da ISP-ov router i Asus nemaju isti LAN opseg (npr HT router dijeli 192.168.1.x a Asus neka dijeli 192.168.2.x)

bit će to double NAT ali to kod mojih radi besprijekorno godinama, osobno i ja tako koristio preko ovih mobilnih neta di je morao ostati ISP-ov 4G router a takvi tek nemaju bridge

Asus preko tog N daje itekako 150-200 Mbps, samo ovisi o uređajima koji se kače na njega...

E, al ja nisam davio HT za bridge.
Ja sam lipo na moj telekom webu promijenio pass (koji je ujedno i PPPoE pass), username ti tamo već piše, to upisao u Asusa i tako radio PPPoE vezu a da na moj telekom webu stoji da je normalni router način rada a ne bridge.
Godinama
Tirkiz je offline   Reply With Quote