View Single Post
Staro 01.09.2023., 09:45   #8451
Solo761
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
...I dalje je u originalnom stanju, ali planiram raditi mini jack mod na magnetnu glavu, da ga mogu spojiti na aplikaciju s apsolutno svim SW-om za njega. Cak mi se motalo po glavi da ubacim bluetooth audio modul negdje u kuciste, pa da ni tog jack-a nema.
Što ne bi šljakalo sa "audio" kazetom koja ima 3,5" jack? Što se nekada koristilo za mp3ce na auto kazetofonima?

Znam da se na komodorcima to koristilo da bi sa mobitela "puštao" kazete 😁.

Nisam imao CPC464, imao ga je jedan frend pa smo kod njega malo igrali. Gledam tu i tamo da li ima nekoga na njuškalu, ali malo ih je i papreno ih naplaćuju. Mada bi CPC664 bio bolji zbog floppy drive-a. Mislim da se za njega lakše napravi floppy emulator pošto je kontroler već u kompu, ako se dobro sjećam kada sam to malo proučavao.

Ja sam onomad imao C64. Za njega sam napravio u novije vrijeme floppy emulator (SD2IEC) pa sada loada igre i programe sa SD kartice 😁. Plus cartridge sa Turbom, a imam i verzije koje startaju direktno igre sa cartova 🤔.

Citiraj:
Autor acer Pregled postova
Preko RGB konektora bez neke dodatne kemije moze se dobiti jedino monokromatski signal.
Da, C64 sam po sebi daje kompozitni (to je onaj žuti šteker za video i bijeli/crveni za audio) i s-video. Plus RF izlaz na što smo u pravilu onomad i spajali komodorca, tj. na antenski ulaz. To je zapravo najgora opcija i čak je i kompozitni bolji od toga 😅. S-Video nam je postao problem jer je to više bilo korišteno u SAD-u, u Europi je SCART, tako da čak i ako moderni TV ima SCART rijetko će više imati i S-Video...

No na modernim ekranima sve to izgleda prilično loše. Pogotovo zbog "bandinga" od kojega pati velika većina komodoraca 😅.
Imam par upscalera i konvertera, na HDMI, za C64 npr. Retroscaler 2x, pa nije tako loše.
Solo761 je offline   Reply With Quote