View Single Post
Staro 31.08.2023., 16:03   #8439
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor D00D Pregled postova
Imao sam priliku vidjeti ga uzivo bas kad ga je preuzeo od tebe. Meni je tako stajao C64 do prije 10tak dana kada sam nabavio onaj flash cartridge za njega i sad me veseli, prisjecam se sto sam igrao kao mali i istrazujem library.
Tako dakle... Šalu na stranu, vjerojatno je kolega proslijedio dalje, pa se poklopilo. I da, nažalost ovo je dosta česta priča... Morao sam odrediti prioritet(e), a to su svakako bili i ostali Adisoni, Pentiumi II i slično, tako da je Amstrad pao u drugi, treći plan i tamo ostao.

Da budem potpuno iskren, za puno stvari koje sam dao, prodao ili mijenjao kroz godine mi je danas žao, i volio bih da ih i dalje imam. Ali Amstrad definitivno nije jedan od njih, i smatram da sam donio ispravnu odluku.

Citiraj:
Autor D00D Pregled postova
Ako se ne varam, Amstrad ne treba monitor, moze se spojiti na TV kao i C64, jelda? Joystick je isti kao za C64/Amigu/Master System (isprobao i radi, navikao sam na gamepad pa mi je drazi od sticka). Znaci ne treba ti tak puno. Jedino ako ti nije zanimljiva masina, onda razumijem.
Paaa, baš i ne. Ako gledamo direktno, bez modifikacija onda definitivno ne može, i treba baš specifični ekran/monitor sa njegovim konektorom. Ali postoje modifikacije, sheme koje ti omogućuju da napraviš (ili kupiš) SCART adapter za 464, i da ga spojiš na bilo koji ekran ili snimač. Ali ovaj moj je bio full originalan, i nisam ga želio modati ni bušiti. Čak sam želio ostaviti i kazetofon kao izvor podataka, usprkos činjenici da nisam imao niti jednu jedinu kazetu za staviti u njega
Trekkie4 je offline   Reply With Quote