View Single Post
Staro 30.08.2023., 14:06   #43886
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Kratak video utrke sa Platka

Opa, evo nam i Saleta na YT!💪

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Zato sto ti unutar valjcica ostane prljavog starog ulja. Potopanje lanaca par puta u benzin moze pomoci da eliminiras necistocu izedu valjcica i pinova ...
Al opet, vrlo brzo ce lanac biti prljav jer je to ulje i koliko god bilo "dry" upija prasinu i brzo se zamaže.

Ja sam jako dugo koristio Squirt imam samo rijeci hvale za taj vosak ...
https://www.bike24.com/p2315387.html

U usporedbi sa standardnim mazivima je bio boljinu svakom pogledu. Trajnost je bila duza, a lanac je uvijek cist i suh.
Kad se vozi po mokrom cak je pospjeseno podmazivanje jer se visak voska koji je na karikama otopi i ponovo uce u valjcice...
Lanac je bio daleko tisi s voskom ...

Negativne strane su bile, da se lanac prije nanosenja voska mora potpuno odmastiti od starog ili tvornickog maziva...
Ne može ga se mixati sa uljnim mazivima pa ako se voze recimo ultradistance morao sam nositi sa sobom malu bocicu voska.
Inace dok sam vozio s uljnim mazivima o tome nisam ni razmisljao jer na svakon benzinskoj je bilo stare ambalaže od auto ulja sa dovoljno ulja za namastiti lanac 😁

Na trenazeru recimo; kako vosak otpada s lanca, tog trunja bude na sve strane pa pod ili prostirka budu dosta musavi.
Hvala! Taman sam u ovom smjeru krenuo, vidim da kod nas jedino Marko Projekt ima wax lube, čudno mi je kako je to nezastupljeno tu... Ne trebam ništa trenutno sa B24 pa da ne naručujem samo to...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote