Citiraj:
Autor Sam Fischer
Momci, imam jedno tehničko maintenance pitanje s kojim nikako na zelenu granu, radi se o održavanju lanca.
Očistim cijeli lanac sa Muc Off degreaserom, sjaji se. Nakon toga, pažljivo stavim lubrikant (WD 40 bike lube, dry), obrišem višak lubrikanta.
I već nakon jedne vožnje, lanac sav crn, usran, dotakneš ga usereš prst da ga jedva opereš.
Probao sam više lubrikanata, i manje više ista stvar.
U čemu je kvaka imati čisti lanac? Pričam ovdje o cestovnom biciklu, dakle ne bi se trebao toliko brzo prljati... Jel ja kupujem krive lube-ove stalno? Sa waxanjem mi se neda zajebavati, iako mi izgleda da je to jednina formula za čist lanac 
|
Zato sto ti unutar valjcica ostane prljavog starog ulja. Potopanje lanaca par puta u benzin moze pomoci da eliminiras necistocu izedu valjcica i pinova ...
Al opet, vrlo brzo ce lanac biti prljav jer je to ulje i koliko god bilo "dry" upija prasinu i brzo se zamaže.
Ja sam jako dugo koristio Squirt imam samo rijeci hvale za taj vosak ...
https://www.bike24.com/p2315387.html
U usporedbi sa standardnim mazivima je bio boljinu svakom pogledu. Trajnost je bila duza, a lanac je uvijek cist i suh.
Kad se vozi po mokrom cak je pospjeseno podmazivanje jer se visak voska koji je na karikama otopi i ponovo uce u valjcice...
Lanac je bio daleko tisi s voskom ...
Negativne strane su bile, da se lanac prije nanosenja voska mora potpuno odmastiti od starog ili tvornickog maziva...
Ne može ga se mixati sa uljnim mazivima pa ako se voze recimo ultradistance morao sam nositi sa sobom malu bocicu voska.
Inace dok sam vozio s uljnim mazivima o tome nisam ni razmisljao jer na svakon benzinskoj je bilo stare ambalaže od auto ulja sa dovoljno ulja za namastiti lanac 😁
Na trenazeru recimo; kako vosak otpada s lanca, tog trunja bude na sve strane pa pod ili prostirka budu dosta musavi.