Citiraj:
Autor Lewis
Ok hvala za info, javim ako se odlucim (cekam Daikinov WiFi da vidim sta mi nudi ali imam 4 razlicite klime (Fujitsu, Daikin, Toshiba i Mitsubishi) i nemam WiFi module ni u jednom za sad pa sam se zato mislio sto i kako  .
U biti netreba mi to nista 98% vremena (ako izuzememo GEEK faktor jer onda mi "treba" stalno  ) ali onih par puta u godini po ljeti kad me nema kuci a vidim na termostatu 28-29C u denvnoj sobi znam da je u server sobi jos 3-4C toplije pa bi htio upalit klimu na daljinskom a da nemoram zicat starce da idu do kuce i pale/gase tek sutra.
Sensibo koliko sam vidio bi to mogo odradit automatizirnao i na temperaturu tipa kad se podigne na 28C upali i rashladi do 24C i to mi se za sad cini kao jedina (bitna) prednost u odnosu na sluzbenu Wifi/IR remote opciju gdje sam moram pogledati/upalit-ugasit po potrebi....
|
Malo sam pratio taj dio i našao sam ovo
https://www.youtube.com/watch?v=hU3o9eRRjLI
Načelno koliko sam vidio je ekipa imala probleme s panasonic klimama. U radioni imam Daikina i njegovo wifi modul, mozes ga spojiti na alexu pa samim time i sva ostala čuda su moguća.
Kad je instalater za Daikina bio rekao mi je da su na neke modele drugih klima odgovarala od Daikina Wifi modula ali mi nitko nije to mogao potvrditi, niti dati ikakvu informaciju o kojim drugim klimama je riječ. Na netu nisam uspio isto pronaći takvu informaciju.
------------------
Druga stvar ako su ti klime pozicionirane tako da preko IR-a možeš upaliti 2 kom tu bi nešto i dobio na uštedi, ali problem koji ostaje da ti udaraš komande "napamet" jel sve dok nije zakačeno s orginal modulom na koji se spajaš ne znaš u kojem stadiju je klima, i iz tog razloga sam odustao od te price.
---------------
Kolegi sam složio da ima klasičnu utičnicu (Blitzwolf), klima je namještena na Auto i temperaturu od 24C, ako dolazi ranije kuć, kresne utičnicu a senzorom za temp prati stanje, pošto je na auto postavkama sama se regulira. Najeftinija opcija a opet koliko toliko imaš kontrolu, u nekom narednom periodu kad zamijeniš klimu utičnicu možeš iskorisiti dok ako uzmeš sensibo ostaje ti kao skup komad sastrane jel je specifična kategorija proizvoda.