View Single Post
Staro 20.08.2023., 18:41   #2374
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
On je u funkciji vec duze vrijeme tj. dosao je prije n78 te se koristi isto za 4g kod svih.
b20 i n28 su uvjek upareni i naravno služe za prijenos na daljinu.
Primjer:
Ja sam od tornja zracne linije cca 1,61 km te se ja spajam na b3+n78 dok frend je cca 2.35 km te se on spaja na b20+n28 i ja njegovu kombinaciju nikako ne mogu dobiti, uvijek me prebaci na drugi toranj.

Duljina je mjerena sa g maps.
Mali broj uređaja podržava agregaciju B20+B28/N28, vjerojatno zato ti ne radi ta kombinacija

B20, B28/N28 služe za široko pokrivanje područja (coverage) i do 20km od tornja ali nemaju kapacitet, tj. male su brzine pa su zato prikladni za pokrivanje ruralnih krajeva

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote