View Single Post
Staro 15.08.2023., 23:08   #2342
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Definiraj ovo "Daleko"

Na Google Earth kaže 2600m zračne udaljenosti, toranj vidim bez ikakvih prepreka između (na brdu sam, a toranj isto na drugom brdu preko puta). Baš ću otići tamo kada se vratim sa godišnjeg i testirati da vidim jel MIMO uopće upaljen na tom tornju i da li mogu na tu duljinu išta postići...

Trenutno je tamo B618, kemijao sam uzeti ZTE 7010 baš zbog udaljenosti i buduće podrške za 5G (trenutna tarifa koju koristim je samo 4G), ali otkako su tom routeru u dva navrata povisili cijenu na satshop.fi odustao sam od toga do daljnjeg.
A u kombinaciji imam jedan B818, pa ako on odradi dobro sve zašto ne i njega ostaviti da odradi svoj životni vijek do kraja

Je, pomalo daleko je to, stavi router na mjesto da vidi taj toranj pa testiraj.
Jer možda ispadne da sa 2x2 mimo vanjskim antenama budu veće brzine nego sa njegovim integriranim antenama na toj udaljenosti na samo B3.

Ako imaš rootan mob i instaliran Network Signal Guru, stavi samo B3 i odmah možeš vidjeti koja je MIMO konfiguracija na tornju

Vidim da i B618 ima isto 4x4 mimo antene u sebi, ne znam kakve su po pitanju signala, možeš i s njim probati samo na B3 kakve su brzine
Tirkiz je offline   Reply With Quote