View Single Post
Staro 14.08.2023., 16:50   #3764
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 3,173
Sad djelomično slušaš, idemo naprijed
Naravno da ti je formula nepotpuna, jer da si uzeo vrijeme i pomak slike u obzir, odmah bi ti bilo jasno da bi dobio veći skup vidljivih pomaka u slučaju brzeg monitora (i da ga ne koci gpu to se podrazumijeva). U formuli ti fali i lag monitora koji nije isti na 240hz i 60hz (vec dva različita 240hz monitora imaju razlike u input laggu, i nisu nuzno za zanemariti), pa sam gejmer (njegov oko, mozak, ruka, prst). I fale ti ucestalosti promjena. Itd. Jer ti u igri gledas cimas lijevo desno non stop, ako kasnis u jednom pokretu npr lijevo, jos vise ces kasnit u seriji pokreta npr lijevo gore dole. Itd.
Cak sam i ja zaboravio napomenuti jos par stvari, ali evo linkao ti je gore video forumaš Facelessone pa si prouči..
Ali ja se time ni ne zamaram, ni matematikom ni formulama, to ovako razmišljam naglas pa ti govorim jer vidim da te interesira. Davno sam se s ovom temom bavio, meni je tu sve vec duze vrijeme jasno i osobno potvđeno na 144hz, 280hz, 165hz, i sad 240hz monitoru..pored ostalih..
Lomljenje slike ti je nepobitan dokaz, da ne vidiš pojedini frejm kako se lomi svako malo vremena, zakljucak bi bio kakav si ti zamislio. Ali se ipak vidi, što potvrđuje ono što ja govorim. Meni je freesync off na 240hz, jer povećava input lagg, a problem nije ni priblizno vidljiv kao na 60, a fps u igri imam uredno debelo preko 300..
I nema smisla da me dopunjujes oko staticne slike ako sam to prvo naglasio. Govorimo o promjenama u dinamičnim situacijama, o više informacija i o jasnijoj slici. O tome govorim od početka (možeš ti igrat i na 30, slobodno al cisto da se zna da u competitive gejmingu znacajno bolje je znacajno bolje, do određene tocke ofc (..360hz monitor , hm nisam siguran..)
Casual gejmeri nema potrebe da se zamaraju s ovim ofc, iako dobro je znati, ako mogu jeftino dograditi više će uživati u igri čim je sve fluidnije itd.

Sve u svemu, razlika je značajna, potvrđeno gore u videu od itekako relevatnih ljudi, s obzirom da sam ja nebitan, neiskusan, subjektivan i dramim
Odojak i gajba pive onda , javi samo, tko prati temu nam se moze pridružit sto se mene tiče
__________________




MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 14.08.2023. u 18:00.
Eladio je online   Reply With Quote