Citiraj:
Autor Dottore
Ovo sam o tome razmišljao. Drago mi je da nisam jedini.
Već neko vrijeme razmišljam/proučavam o upgrade monitora sa full HD na WQHD ili UHD. Ideja mi je da monitor povežem isključivo preko USB-C i pritom puni (navodno podržava do 90w)
Da kucnem o drvo, dva monitora iz potpisa uredno spojena na DP koje su kupljene iz Hame (8 godina radi bez problema)
|
Hehe, kad sam kupio Xiaomi 4K monitor podijelio sam i pobacao na zeleni otok više od pola običnih DP kabela

Svaki drugi jedva da bi dao sliku na 4K@60Hz. Nisu svi bili namijenjeni za 4K ali ne trebaju mi takvi.
Jedini USB-C kabel koji nam je radio besprijekorno sa svime je Apple-ov originalni Thunderbolt 4 Pro kabel koji košta k'o da je za audiofilsko tržište

Imali smo i jedan Apple Thunderbolt 3 (puno jeftiniji) ali je taj bio samo na FullHD-u. Također je radio savršeno. U principu s Apple kabelima ne možeš fulati iako bi osobno volio da su mehanički malo izdržljiviji. Nisu od putra ali nisu ni pretjerano robustni. Vole nježne ruke
Imali smo i puno Dellovih USB-C kabela koji su došli uz monitore i radili su dobro na FullHD. Debeli su, teško se savijaju i stalno se vraćaju u položaj u kojem su bili kod shippinga ali rade na 90W bez problema. S jednim od tih Dellovih USB-C kabela spajam ThinkPada T470 sa Xiaomi 4K monitorom mjesecima bez ikakvih problema 4K@60Hz.