View Single Post
Staro 06.08.2023., 16:49   #206
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor djzuza Pregled postova
Što mislite.. Hoće li ikada pasti cijene pretplatničkih tarifa ili bi u nekom trenutku ponovno mogle ići gore? Govorim za A1, a onda i ostale. Očigledno je da se ljudi nisu onoliko pobunili koliko su mogli. Da su korisnici krenuli masovno otkazivati pretplatničke tarife, ISP-ovi bi pjevali drukčije. Mislim jasno je meni da je pretplata po pravilu nešto skuplja, ali što je previše je previše. Savršena tarifa je u ovom trenutku 28,08 eura i baš me zanima hoće li u nekom trenutku ići ponovno gore ili će ostati ovako/pasti. Ja kroz nekoliko dana prelazim na Bonbon/Velika kombinacija za 7,30 eura i kroz iduće dvije godine ću biti više nego zadovoljan. A kakva će sveukupna ponuda biti nakon toga, ostaje mi vidjeti.
Kada si realno vidio da je cijena neke usluge pala? Nikad. Tako niti cijene tarifa neće padati nego će konstantno rasti. U indeksnoj klauzuli piše da ako dođe do deflacije, da cijene usluga moraju smanjiti. Pošto nikada ne dolazi do deflacije, samo inflacije, cijene usluga neće ići dolje.

Ono što bi se moglo dogoditi je da malo prekroje tarife, ali čisto sumnjam i u to. Jer evo, već se dvije godine tarife nisu promijenile, samo su poskupile.

Sve njih treba kaznit i svi uzet najmanje tarife, drugog riješenja ne vidim.

Gledam sad, Telemach u Sloveniji isto poskupio, ali već drugi put u godinu dana podebljavaju tarife. Start tarifa je do nedavno uključivala 15 GB, sad je 20 GB. Kod nas ne da već više od godinu dana nisu podigli tarife, nego su te postojeće još dodatno poskupili (prvi put prije klauzule, i sad drugi put nakon klauzule). Ne znam za vas, ali ja se ugovornom obvezom više ne namjeravam vezat.

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 06.08.2023. u 16:59.
Marko :) je offline   Reply With Quote