Citiraj:
Autor medo
Kad vozim autoputem za Osijek izbjegavam desnu traku. Već godinama je jako loša. Čini mi se da je ta autocesta zanemarena još od rata i da se ne održava kako bi trebalo.
Inače ono svuda tako rade. Umjesto da poprave cestu oni nabiju ograničenje. Možemo mi smanjiti brzinu ali rupa je rupa. Samo će šteta biti manja.
|
Isao sam OS-ZG polovicom 7og mjeseca i preobrojao (zbrojo znakove) sam na 3 mjesta (samo gdje su bila duga/ostecenja - ogranicenja)
prvo je bilo 21km kolotrazi/neravno, onda je slijedece bilo 22km i onda pred Zagrebom je bilo suzavnaje u jednu traku (radovi trajuali preko 3 mjeseca) jos dodatnih 18km
Ogranicenja su bila 100 za prva dva i 80km za trece ogranicenje.
Znaci od cca 230 km autoceste (A5 i A3) Osijek-Zagreb 61km NIJE autoput nego "ostecenje kolnika" (plus jos nekoliko manjih 2-3-4 km koje nisam zbrajao ali ugrubo ima sigurno 70km gdje je brzina smanjena na 80 ili 100 sto ce reci nebi se smjelo vozit nista brze od klasince medjugradske ceste (90 km/h).
Naranvo cestarina po punoj cijeni plus cekanje u koloni na naplatnim kucicama jer su pametnjakovici iz HACa pustili Kartice na SVE izlaze/uzlaze pa nije bilo posebnih traka samo za ENC (cak ni na Demerju kad sam se 10 dana vracao iz Rijeka-Zagreb pravca, kolona 15km prije naplatnih (ponedjeljak popodne) sve trake zauzete Cesima/Poljacima koji guraju kartice te im aparat vraca porukom "odbijena transakcija" i taka 5-10 puta dok ne dodje neko (obicno studenti) do auta da vidi u cem je problem......).....