View Single Post
Staro 03.08.2023., 21:11   #1
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
HP AiO 27-cb1053ny - ne prepoznaje diskove prilikom instalacije win 10 i 11

Imam problem s navedenim racunalom. Prilikom instalacije windowsa bootabilni usb ne prepoznaje diskove u njemu (nvm m2 ssd i obicni hdd su unutra).
Bootabilne instalacije su u redu, koristio sam ih prije legalne verzije s ms stranica i pripremljene s media creation toolom i rufusom), a takodjer ubuntu instalacija normalno prolazi.

Probao intel storage driver sa sluzbene stranice za taj model, probao desetak drugih varijanti, bez razlike. Najvise sto sam dobio je da mi na popisu diskova pokaze usb disk s tim dodatnim driverom lol.

BIOS uopce nema legacy, probao sam mijenjat tpm 2.0 opcije, i secure boot na enable ili disable, sve to probao bez ikakvog napretka. znaci ubuntu ide gore bez ikakvog beda i problema, hardove vidim u biosu ali im nikakve opcije ne mogu mijenjati, smao windowse nece pa nece, ne vidi diskove nikako

Izludjuje me, a ne znam sto vise probat. Ima li netko neku ideju, i moze li mi reci da propustam nesto vrlo ocito?