Citiraj:
Autor medo
Mene fascinira kako Tesla prodaje jedne od najlošijih auta po pitanju kvalitete izrade a kupci su im među najzadovoljnijima u branši. To me podsjeća na Alfu.
Može se reći da je to dijelom do fanatizma jer kupci Tesle ne kupuju auto nego ono što taj auto predstavlja ali činjenica je da vozači Tesle uživaju u svojim autima. To me podsjeća na Apple.
Ono, Alfa + Apple = Tesla  Lijep dizajn, minimalistički pristup i centralni tablet koji kao da ima natočen iOS.
|
Vidim nisi dugo sjedio u Tesli. Preporučam probnu vožnju za triježnjenje od iluzija o nekvaliteti.
Nedavno je izašla studija o 500+ dugotrajnih vlasnika Modela 3. Prvi auti iz šatora u Freemontu, sklepani ko zna kako. 90% ih je prezadovoljno autom.
Što govori i da ti američki primjerci, sa svim nedostacima u izradu, pružaju veliko zadovoljstvo korisnicima. Američki vozači koji su najviše prešli s BMWa i Toyota sa "zavidnim" interijerom.
Cijeli smisao kvalitete u preobražaju. Jučer su to bile tipke, danas je to možda softverska podrška ili tiho krstarenje električnim pogonom.
BTW Tesla je među top 3 najpouzdanija auta po njemačkom ADACu. Za sad samo statistika za Model 3 jer auti moraju biti u dovoljnim količinama 3 god na cesti da bi ih mogli vrednovati.
Kao što oni koji nisu iskusili aute pričaju o fanatičnim vlasnicima, tako se vlasnici ne mogu načuditi da druga strana "ne kapira". Možemo se vratiti na jabučnjak i Apple sektaše :-) .
No dok je Apple imao skupu i "nevidljivu" stepenicu na viši nivo iskustva korištenja, danas je Tesla auto koji to isto nudi za *manje* nego konkurencija.
Nova A Klasa 220d s par dodataka - 61.000€
Novi BMW 120d s par dodataka - 60.000€
Treba imati poprilično isključive kriterije izabrati nešto od toga pored npr. Model Y Performance u boji po želji i dodatcima po želji.
No, ima gore već sažeto od big-a...
Ono što mi govori da fenomen nije samo do tehnoloških fanatika i Muskofila je da poznajem tri kućanice koje se kunu u Teslu i ne žele ništa drugo.
Vrtimo se u krug, ajmo malo o gumama i aditivima za aditive by Hamm