31.07.2023., 20:37
|
|
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor The Exiled
Nadovezal bi se da je (ovisno o firmi, roditeljima, popratom odgoju i životnim uvjetima) uz nekoliko časnih izuzetaka, spomenuti tipičan IT-evac u 30-im zapravo tehnički i informatički nepismen do te mjere da ne zna razliku između RDP-a, VPN-a i VM-a. Preferiraju Mac kao osobno računalo, jer im PC nije dovoljno osoban i ne mogu se kroz kreativno pisanje kôda izraziti kak spada. Za Linux ne znaju, a osim toga, to ionako nitko ne koristi, inače bi već čuli o tome od frenda s faksa koji je cijeli u Discordu i zna sve o svemu. Najbolje im stoji PR dio priče u kojoj se oni prodaju poslodavcu, a konkretna realizacija projekta kod klijenata ne ovisi o njima kao voditeljima, jer ih to (odgovornost i obaveze) nisu učili na faksu kojeg svako malo spominju kao da nešto znači u stvarnom svijetu.
Ukoliko mu/joj se minimizira Visual Studio ili SSMS, to je to, raspad sistema, jer dotični softverski inženjer ne zna kaj ga je/nju snašlo, a općenito rješavanje problema ikakve tehničke prirode im se svodi na gledanje TikTok sadržaja putem službenog (iPhone) mobitela, jer ako netko zna, onda je to njihova generacija, tak da je dosta samo malo pričekati i već će netko ponuditi kakvu-takvu soluciju. Teslu kao službeno vozilo vole svim srcem svojim, možda čak i više od Dinama, ali nikad ne bi dali svoje nofce, baš kao i za hvaljeni Apple ekosustav. Istinabog staviti Teslu u rikverc im pada podjednako teško kao i uključiti hotspot na iUređaju, ali nema brige, ipak su oni stručLJaci i inženjeri, a klijent može malo pričaketi. Nije kao da je vrijeme novac, a osim toga taman je vrijeme godišnjih odmora.
Svaka potencijalna sličnost sa stvarnim osobama i događajima je itekak namjerna i temelji se na svakodnevnim interakcijama s tipičnim IT-evcima u 30-im.  
|
Auch...
Citiraj:
Autor WraGG
Generaliziras, oooopasno generaliziras.
Ali da si u pravu, jesi. Tocno si opisao ove moderne ajti menađerćiće koji plate frizuru i dizajnersko odijelo vise nego sto im sluzbeni ajfon kosta ��
|
Kamoli srece da bi bili menadzeri....oni me bar slusaju...najcesce  Kad ja kao Linux Admin moram Apple conzultantu (i zealotu koji mi je dan prije reko kak je MAC Unix a ne neki Windows i da ima provjeru u 5 tocaka bla bla) objasnjavat kako u MDM-u (na koji ni nemam pristup ) konfigurirat wlan profil za IOS uredaje da prihvacaju (no touch naravno) jedan usran Let's Encrypt certifikat (s kojim naravno Android i Windows uredaji rade bez greske) na sto nije sam dosao jer mu je nos u cmaru svetog Jobsa i mocne jabuke - onda o cemu pricamo? Cisto da razjasnimo - ja sam za Apple tuljan - posjedujem Ipad i mrzim ga iz dna duse i nebi ga ni imao da nije bilo kao poklon da mogu i u buducnosti debugirat takva sranja...
No sad smo vec u spamu...na IT forumu... 
P.S.- meni je 41 i vise ocito ne spadam u tu gore navednu skupinu pa je mozda istrazivanje i vazece 
A kaj se Njemacke tice - tu je ogroman problem sa ekipom sa previse para a premalo mozga, najcesce stranci. Eto jucer - nedjelja sto je onak "predviden mir"....preko puta mene picerija...dode lik u zlatnom Lamborghiniju i deeeere se 10 minuta + neka arapska mjuza drma na sav glas. Ili klinci s BMW-jekima se trkaju posto je ravna cesta cca 500m. U takvim trenucima pozelim da ta "obecavana" elektro buducnost cim prije dode. A hebiga jos cemo se nacekat.
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 31.07.2023. u 20:43.
|
|
|