" Mislili su neki da Hacker pdfa više neće biti
i veselje svoje nisu znali kriti "
Dakako, skenirati se mora, pa predstavljamo urbi et orbi Hacker 49. iz lipnja 1999.
Mislim da mi je ovo jedan od boljih skenova, podesio sam kontrast jače da se stražnje stranice ne vide, i isčistio žutilo sa rubova.
Godine 1999. je sve bilo u znaku dva ogromna hypea, prvo novog filma nove Star Wars trilogije,
no to se ispucalo polovicom godine, izlaskom filma i popratnih igara oko 5. mjeseca, a preostalo je još onda za kraj godine dakako dolazak 2000. i novog milenija, no to neće sad bit previše tema ovdje.
Za naslovnicu je zato izabran SW, te je i glavna recenzija popratne
igre o 1. Epizodi, koja je dobila neuobičajeno i nerealno visoke ocjene (95% čak) no eto, fanovi pišu recenziju hehe.
Igrao sam je tada na ps1 i bila mi je ok, s obzirom da kao i film ima popriličnu količinu radnje i različitih lokacija. Film je bio meta dosta pljuvanja tada i poslije, no meni možda zbog igre i sveg tog hypea i tadašnjeg vremena je ostao u dobrom sjećanju i drago mi ga je pogledati s vremena na vrijeme.
U najavama je najjači gaming sajam godine -
E3, i to zadnji na kojem je Žibreg kao urednik bio, a uz to se još nije zakorljala PSX ekipa, tako da nikoga iz te redakcije ove godine nisu nažalost poslali, nego su Hackerovci morali popratiti iz prve ruke najave oko ps2 i nadlazećih ps1 igara.
Svaka nova informacija o ps2 se čekala ko voda u pustinji, a nad prerendanim fotkama igara nove generacije slinilo.
Tu je i
najava Dungeon Keepera 2, s obzirom koliko je Hacker brijao na Horned Reapera i sve to, vrlo im bitna igra, no kao što sam spomenuo već prije, nikad mi to nekako nije bilo presmiješno ili simpatično, nit me gamerski zanimalo.
Pojavio se i demo na Hack CDu dugo iščekivanog
Quakea 3, sjećam se da se u igraonici na moru to masovno igralo (kao predah od dotadašnjeg multiplay igranja Quake 2), tih par objavljenih levela (najviše onaj "svemirski" s skakaonicama) kao da je igra full završena, naravno, izašla je tek cca. u studenom.
Od daljnih recenzija igara, tu je
Expendable (poznat kao i Millenium Soldier, čak i imena su koristila hypea oko "novog milenija"), to sam isto na ps1 prošao. Jedan od boljih izdanaka "run and gun" žanra ali u 3du,
kojeg je još predstavnik i prošlogodišnji, možda čak i malo bolji Apocalypse.
Midtown Madness pak, je bila primjer malobrojnih tada, racing igre smještene u "free roaming" gradu,
zapravo kad sam tada u igraonici je vidio, prvo sam mislio da gledam igranje Drivera, ali na PCu, niš mi nije bilo isprva jasno.
Imamo čak i jednu domaću senzaciju - igru
Svemirski Kapetan, koju je nemilosrdni Rukavina sasjekao sa 15% ocjenom.
Tada ikakva hrvatska pc igra je bila teška avangarda, te je jedino Sraz kolko tolko bio cijenjen i kvalitetan, no kasnije smo se sa Serious Samom baš probili u sam svjetski vrh.
Hardwerski, tu je sraz dva titana - Voodoo 3 i RIVA TNT 2, blaženo doba kad se moglo (ili moralo?) birati između dvije legendarne komponente od kojih svaka ima neke svoje fore i pluseve.
Mali kuriozitet u vezi helplinea, potpuno je izostao ikakav prohod neke igre.
No, iz današnje perspektive najveći smijeh i čuđenje je da u pregledu pregršt tadašnjih internetskih tražilica, uopće
nema Googlea! Za rubriku, vjerovali ili ne.
Download:
https://www.sendspace.com/file/4jlf08