View Single Post
Staro 24.07.2023., 14:56   #8352
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Osobno Vortexe nisam imao niti sam ih želio imati. Propali su prerano i kao što kažeš driveri su bili problem. Creative ih je uništio tako što ih je bankrotirao tužbama pa su novce trošili na fiškale umjesto na programere i razvoj. Na kraju ih je u bankrotu kupio.... Creative
Istina, znam priču. Uostalom nije ovo jedini primjer ... slična sudbina je naravno zadesila i 3dfx (pa ih je kupila nVidia), iako je u ovom slučaju ipak bio kriv 3dfx i njihovi veliki apetiti.

Citiraj:
SB Live driveri stabilni? Na poslu smo često radili neku multimediju i online streaming. Sjećam se k'o jučer kada sam streamao uživo Hladno Pivo iz Tvornice 2000. godine (Istočno od Gajnica) a ja strepim hoće li mi se SB Live objesiti jer mi na njega dolazi zvuk iz miksete od ton majstora.
Imam retro mašinu sa Live karticom, i da - stabilna je. Sad, koliko je stabilna to nemam pojma, a nemam ni vremena (kao ni volje) testirati. Ali Win98 SE uredno radi, a sve igre imaju EAX ili "3D" zvuk. Nigdje pucanja zvuka, nigdje izobličenja kao ni rušenja 98-ice.

Citiraj:
Imao sam tada to-do kako friško instalirati Win98SE, drivere i sve ostalo točno po koracima da bi sve koliko-toliko radilo bez plavih ekrana, rušenja, sporadičnih zapinjanja zvuka i sl., te kako kartice moraju biti raspoređene po PCI/ISA slotovima.
Za ovo se slažem, postaviti Live da radi bez problema je izazov. Skužio sam još prije puno vremena da je položaj PCI slota (kao i dodijeljen IRQ) jako bitan, ali ovo se sve da poštelati. Obično koristim treći PCI, uz ručno dodijeljen IRQ5 kroz BIOS.

Citiraj:
Sa integrušom je sve radilo savršeno ali njen line input je bio katastrofa i nisam ga mogao koristiti u produkciji. Na kraju smo nabavili staru SB Vibru s nekog lagera koja je bila okljaštreni ASUS OEM SB16 kartice ali je uredno radila i imala je pristojan line-in.
Kažeš "produkciji", pa pretpostavljam da govoriš i misliš na profesionalne potrebe. Imaj na umu da je moje iskustvo sa Aureal i Creative isključivo kroz igranje retro igrica, ništa više ... nemam pojma kakve su kod profesionalnih zahtjeva.

Nego, da se pohvalim ... išao sam danas u lov na blago i našao Asus A7N8X matičnu. Bude trebala nove kondenzatore, ali sve u svemu i ne izgleda loše. Uz to sam pokupio ATI Rage128 sa TV output opcijom, tu sam karticu tražio nekoliko puta ovdje na forumu.

A dok sam kopao po kutijama, ispod prastarih kulera za procesore i ladica za HDD našao sam malu crveno-bijelu kutiju na kojoj piše "Ortofon". Izgledala je očajno, puna ogrebotina i lagano nagnječena, ali unutra je bila potpuno nova, nikad montirana OM10 gramofonska zvučnica sa iglom, uputama i montažnom opremom...

Kupio sam je kao rizik, znajući da sam možda ... najvjerojatnije uzeo mačka u vreći. Ali na moje iznenađenje sve radi, a OM10 uistinu nije nikad bila korištena, jer bi ako ništa drugo imala tragove od šarafa na montažnim "ušima" od 1/2 incha.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 24.07.2023. u 15:45.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote