Citiraj:
Autor segregator
Mislim da 99% ljudi na forumu provodi 99% vremena igrajući igre, a onih preostalih 1% vremena mogu pričekati 3 minute duže da im se zakodira neki video
Osobno uopće ne poklanjam pažnju testovima, više kao u hi-fi testiranju vjerujem ušima (odnosno ovdje očima) nego brojkama, a one mi govore da mi low fps
u GW2 ne pada ispod 50 u najžešćim hrkljušima, a gdje je prije znalo ići i ispod 20...dok mi recimo to što sad imam 250 fps a prije sam imao 150 na gornjem kraju skale uopće ništa ne znači
Nedavno sam kodirao 150+ sati (na 5600x) videa sa VHS-a i u nijednom trenutku nisam pomislio "eh da mi je sad 5950x da ovo odradim brže"
|
Ne pušim to da ekipa 99% vremena samo igre vrti..
Brijem da surfanje, youtube i/ili slične stvari se više vrte, svatko danas treba excel, photoshop ili nešto treće..
To što se danas može sve raditi na 6 godina starom pcju, ne znači da nije bolje na novijem, jacem i responzivnijem pcju.
Što se tiče skale, grafa utječe i na donji dio skale, ne samo na gornji, nije samo proc tu bitan.. "stutteri" (20fps) i "slideshow" (50fps) o kojima čini mi se pričaš su za mene neigriva igra.. ja igram competitive online multiplayer fps na 240hz monitoru i meni je već 200 fps postalo neprihvatljivo, neki dan sam updateo gpu drivere pa se je fps target resetirao na 60 i nisam mogao igrat ni sekunde, i sve dok nisam to riješio - nisam igrao
(Fyi igram low details te je i dalje gpu bitniji, iako je i proc bitan. Dok nisam došao do zen 3 se to dosta osjetilo)...
Bye the way, ja sam koristio možda i godinu dana 5900x , pa sam tek onda probao 5800x3d.. i onda lako odmah osjetis sve..
Da si i ti koristio 5950x duže vrijeme, pa se onda vratio na 5800x3d ili 5600x možda bi promjenio stav tj. uočio razlike o kojima pričam..
Ako i ne bi, to samo znači da nismo svi isti. Ne doživljavamo pc isto, nemamo ista iskustva, niti navike, niti prioritete..
Naći ce se i oni koji imaju r5 2600 i gtx1660 , pa će reći da je njima i to super, a i oni koji imaju 7950x3d i rtx 4090 pa im je i to malo.. što opet govori o tome da čak i 99% njih igra samo igre, očito ne igraju svi sve isto i na isti način...