View Single Post
Staro 24.07.2023., 10:01   #43767
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Koja je vilica u pitanju? Dosta vilica ima max preporučeno 203 mm. Velike su sile na samu vilicu i bushinge sa većim diskovima i dugotrajno pati vilica. Ne znam koliko kila imaš ali dobre kočnice sa 203 mm diskovima su i više nego dovoljne za sve vozače. Ja vozim xc, lagan jesam (63 kg) ali vozim 160/160 i nema tog spusta na tehničkim xco stazama gdje sam imao filing da mi trebaju jače kočnice i još vozim entry level Sram Level T 2-klipne.
Prvo, ja imam preko 100, bajk bude 22kg, s opremom, ako skinem još ciljanu težinu, biti će to svakako oko 115kg sve skupa.

Drugo, XC mi je nekak samo za trening sada, više ću se fokusirati na lagane trailove s više spusta nego penjanja, pa mi tu kočnice dobro dođu (možda griješim).

Vilica je Fox 36 Rhythm, koliko vidim, interneti kažu da ide bez brige gore 220mm. 150/150 bude suspenzija.

Trenutni RockShock (130) i 203mm diskovi, nekak mi se na mojoj težini pokazali slabiji. Pogotovo sad u subotu. Nakon 2 i pol sata sam morao doslovno stati s vožnjom jer prednja kočnica nije više radila uopće. Bez trenja, stisnuo sam ju do kraja, nikakvi resistance nije radila više (jel to do manjka tekućine u kočnicama ili su se pregrijale)?
Mommistake je offline   Reply With Quote