Osobno Vortexe nisam imao niti sam ih želio imati. Propali su prerano i kao što kažeš driveri su bili problem. Creative ih je uništio tako što ih je bankrotirao tužbama pa su novce trošili na fiškale umjesto na programere i razvoj. Na kraju ih je u bankrotu kupio.... Creative
SB Live driveri stabilni?

Na poslu smo često radili neku multimediju i online streaming. Sjećam se k'o jučer kada sam streamao uživo Hladno Pivo iz Tvornice 2000. godine (Istočno od Gajnica) a ja strepim hoće li mi se SB Live objesiti jer mi na njega dolazi zvuk iz miksete od ton majstora.
Imao sam tada to-do kako friško instalirati Win98SE, drivere i sve ostalo točno po koracima da bi sve koliko-toliko radilo bez plavih ekrana, rušenja, sporadičnih zapinjanja zvuka i sl., te kako kartice moraju biti raspoređene po PCI/ISA slotovima.
Sa integrušom je sve radilo savršeno ali njen line input je bio katastrofa i nisam ga mogao koristiti u produkciji. Na kraju smo nabavili staru SB Vibru s nekog lagera koja je bila okljaštreni ASUS OEM SB16 kartice ali je uredno radila i imala je pristojan line-in.
Creative ne može napisati stabilan driver da im životi ovise o tome. Po mojoj slobodnoj procjeni sve je otišlo strmo nizbrdo nakon SB16 i AWE32 kartica.