Citiraj:
Autor stef
SB0220 je navodno Dell OEM, mogao se normalno kupiti u dučanima (Vemil je to prodavao). S druge strane, čip nije okljaštren kao kod ostalih OEM modela.
Vrtio sam tu karticu na XP i Linuxu. Jedini (i krajnje čudan) problem koji sam imao je da EAX ne radi s više od 2GB RAM-a. Testirano na više razliičtih ploča.
Kolega Alien ima tu karticu u Win98 retro mašini s Audigy driverima.
XP driveri s orig. CD-a rade OK, Wib98 zbrčkaju language postavke na sustavu.
PS/2 port na 486 ploči.
|
Nisam 100% siguran, ali mislim da je ta njegova SB0220 došla od mene ... imao sam ih dvije ili tri i sve ih podijelio/prodao jer nisam više sa njima mogao na kraj izaći. Upravo to što si napisao, bile su problematične - sjećam se da su prilikom instalacije drivera promijenile jezik u Win98 i ovo nisam više mogao promijeniti/popraviti, nego sam morao reinstalirati cijele Windowse zbog čega sam popiz...
A za ovu priču o Dellu sam i ja čuo, koliko sam razumio ovo je istina. Poznavao sam tipa u Alabami (baš privatno, ne preko foruma) koji je popravljao Dell mašine, kupovao ih kao neispravne ili polovne, servisirao ih i vraćao natrag u promet. I čovjek mi je jednom prilikom baš govorio o SB0220, rekao je kako ih je proizvodio Dell za njihove potrebe, mašine.
U stvari, koliko sam ja razumio sve kartice sa "SB" sufiksom su OEM, dok je Creative proizvodio i koristio "CT", to je bio najlakši način za raspoznati ih.