''Odigrao'' sam i MGS4...a ne znam što reći, prva 3 su mi osjetno bolji od ovoga. U jednom trenu me igra naprosto izludila sa cutscenama.
Imao sam filing da nakon 10ak min igranja gledam 1h+ cutscena, par puta sam zaspao dok su se vrtile.
Skoro bi rekao da David Cage i Telltale igre imaju više igrivih dijelova od MGS4, ukratko baš su pretjerali(kaže 1 YT video da ima malo preko 9h cutscena).
Kraj traje cca 2:20h ako sam dobro skužio, po*izdio sam jučer dok sam to gledao.
Ovaj ostatak je fora, tu su i dalje maštoviti boss fajtovi, pogotovo Vamp i Mantis. Zadnji boss fajt mi je teški meh, valjda namjerno loše i trome kontrole kao omaž MGS1.
Grafika je odlična, tu Kojima nikada nije zakazao, vidim i da se igra vrti u 1080p što je očito rijetkost na PS3, tu i tamo mrvu padne frejmrejt, ali to je većinom u cutscenama.
A ono, drago mi je da sam ovo napokon odigrao pošto ovo smatram zadnjom dobrom/normalnom MGS igrom. Nadam se da će i ovo izaći kao remaster, pa da ga onovno odigram za jedno 2-3 godine.
Moj top serijala:
-MGS3
-MGS1/remake sa GC
-MGS2
-MGS 4
Phantom pain IMHO ne spada među ove (imam PS4 verziju, odustao nakon par h igre je mi nikako nije legla), a nisam igrao ni ništa od spinoffova, tj probao neke i nisu mi sjeli.
EDIT: Navodno je MGS4 kompletno igriv preko PC-a tj RCPS3, ima jedan jedini fajt gdje kontrolerom morate ''lupati' po zraku na dalo tj tresti ga i ne znam kako je to riješeno... do tog dijela dođete nakon 10+h sati ''igre''.
EDIT 2: Sa RCPS3 wiki vezano uz MGS4:
In order to mitigate the freezes while in-game you'll need to add the cellSpurs urgent commands hack canary patch manually and enable it via RPCS3's patch manager. You'll find instructions on how to apply canary patches here, this patch is only compatible with PS3 Firmware versions 4.87 to 4.90. There's also a canary patch Crash fix that addresses crashes related to error code 0x68 and Flickering textures fix, consider enabling these too if you're experiencing these issues. Note that Flickering textures fix is known to cause crashes for some users, if you're experiencing them disable this patch.
The game has a segment requiring use of the SIXAXIS tilt functionality, which is currently only usable with actual PlayStation controllers. You may be able to work around this on a non-PlayStation controller, such as an Xbox controller, by moving the right analog stick in circles when the game tells you to tilt/shake the controller.