View Single Post
Staro 16.07.2023., 17:06   #6345
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
To je napravljeno za ured, Office (365) i sl. gdje će 99% vremena biti skoro idle.
Znaci, drzavne firme

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
S razlogom originalno dolaze sa 35W "T" procesorima, a za nabaviti ih je malo zeznuto jer su relativno skupi.
Ja bih probao nabaviti neki "T" sa liste a ovog i7-6700 u prodaju, pa kad ga montiraš vidi kako se sve skupa ponaša.
Seller me ajmo reci "zahebao" jer sam kupio M900 sa 6700T, a dobio M910q sa 6700. Slatki problemi. Na kraju sam napravio swap - iz mog pc-a uzeo 6500 i metnuo ga u M910, a pc upgrejdao sa 6700. Win-win (I guess).

6500 radi stabilno, manje W povuce u loadu (oko 35W) iako ima isti TDP... Anyway, ne trotla ni nakon pola sata testa, dalje od toga mi se nije dalo mrcvariti ga.

6700 se u pc-u "oslobodio" Lenovo okova i morao sam kupiti malo bolji cpu cooler.

Dobra stvar u cijeloj prici je sto se M910q moze upgrejdati na Intel gen. 7, paaa ako naletim na neki lipi primjerak 7xxxT procesora... Afaik sa generacijom 7 dobivam samo neku podrsku za hw enkodiranje 4k videa, tako nesto. Mislim da ce mi 6500 4c/4t biti i vise nego oke.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nezgodan detalj je šta je dosta teško nabavljati origigi dijelove za njih jer to automatski znači USA, Čajna, Aliexpress ...
Skuzio sam, nisu bas tako jeftini za tako stare i masovno proizvedene proizvode. Zasad ostaje kako je. Neplanirano sam dobio i HDMI modul. Win-win-win

Ako koga zanima, trosi 9-10W u idleu sa 6500 ili 6700. Unutra je jos m2 disk i jedan hrdjavi 2.5" hdd.