View Single Post
Staro 07.07.2023., 09:52   #6744
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja bi dodao da nema i regenerirajućeg zdravlja, i sličnih kerefeka koje usporavaju gameplay.
Neki put samo želimo uletit u igru i rokat.

Puno tih starijih igara imaju nekakve patcheve ili source engine koji uvedu hpru QOL fićura u igru.

Nije da nema dobrih novih igara, naprotiv, ali ovo što Alberto veli, volimo oldskul i baš taj gameplay koji se tebi ne sviđa.

EDIT:
Posudio mi je frend moddani PS3 da odigram neke PS3 ekskluzive jer ga nikada nisam imao.
I ajde pošto mi je Killzone odlična franšiza, reko prvo da odigram 2 i 3 dio. Ostala 4 sam odigrao (Killzone 1, Liberation, Merecenaries i Shadow Fall).
Sjećam se da je Kz2 strašno nahvaljen kao igra, čini mi se da se smatra najboljom u franšizi, samo je bila ona kontroverza sa downgradeom grafike u odnosu na E3 trailer.
Malo je reći da sam se razaočarao u tehničku izvedbu ove igre, pa ovo je doslovno poluproizvod koji je vrta u 20ak fps-a, sa učestalim zastajkivanjima od 2-3 do 10ak sekundi kako bi se sejvalo ili učitalo nešto.
Valjda normalno ide u 25-30 fps, ali čim krene akcija (a akcija je u 90% igre), framerate ode kvragu. Baš mi je ubilo gušt igranja, ova igra očajnički treba jedan remaster/remake(još je uz sve to u 720p, barem mi telka tako javlja).
Sama igra ko igra mi je dobra, ali tehnikalije su je ubile, ovo je polomljeno na nivou CP 2077.
Sada trenutno igram KZ3 i ovo je već potpuno druga priča, puno glađe izvođenje, onih zastajkivanja za učitavanje i sejvanje skoro i nema tj sada je to red veličini max 1 sekunda.
Puno puno veći gušt za igrati kada sve klizi glatko, a i ovdje je igra dobila boju i nije više onako smeđo-siva kao prva 2 dijela.
Trenutno sam na stealth nivou u nekakvoj đungli gdje baš sve fensi i šareno.

I dalje ne vjerujem da je KZ2 pušten u onakvom stanju u prodaju.
Guerilla se tu puno popravila od KZ3 nadalje. Skužili su da nije sve u grafici, ima nešto i u glatkoći izvođenja kako bi gušt u igranju bio veći.

Eh da, ovo je nemoguće igrati na RCPS3 bez DualShock 3 jer ima isforsirane neke bzvz motion kontrole(tj je, ali je valjda muka za instalirati modove i namjestit). Možda bi radilo i sa DS4, probam ovih dana pa javim (radi savršeno sa DS4 ).
Inače na RCPS3 se igra en izvodi ništa bolje, tj netko bi vj pomislio da je polomljenja zbog emulatora, ali je zapravo isto ili gore na PS3. Na emulatoru nema ovih zastajkivanja 10ak sekundi.

Kada odigram KZ, idem na Resistance sva 3 djela i onda još MGS4, i to će vj biti sa PS3 što se mene tiče.

EDIT2:

Odigrao sam i KZ3, odlična igra. Skoro stabilnih 30 FPS-a, sve u svemu X puta veći gušt od KZ2 zbog stabilnijeg FPS-a.
Sada sam odigrao sve KZ igre.
IMHO puno bolji serijal od Halo-a što se SP-a tiče, a multi je druga priča.
Slijedi Resistance trilogija....

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 11.07.2023. u 19:38.
Disco je offline   Reply With Quote