View Single Post
Staro 02.07.2023., 03:55   #803
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Zionix Pregled postova
--------------------------------------------------------------------------------------
Instalirao novi chipst driver i nestalo a ovo sa HWinfom izgleda da je memorija ili expo u pitanju imam gskillovu trident neo 6000mhz i sad mi se srusio sistem sa ukljucenim EXPO na 6000 otisao u bios i iskljucio ga da radi na 4800mhz pogledao hwinfo i nista se ne crni znaci da ili sa ovim mojim kitom nesto ne valja ili ne znam sta bi moglo biti.Drugu memoriju nemam da stavim pa da vidim jel sve normalno radi.Probat cu ostaviti iskljucen expo i u biosu ima opcija"try it"gdje su automatski profili tajminga i frekvenvije pa cu staviti tamo 5600 ili 6000 da vidim kako ce se ponasati.Ako neko ima kakav savjet bio bi zahvalan
Vjerojatno ti je to zbog PBO CO -30....

I prilično sam siguran da nije memorija problem.

Ne znam zašto odjednom diraš i limite i CO i ram. Jedno po jedno bi posebno trebao istestirat.

Osobno na mom procesoru razlika između stock i -30CO s istjuniranim je ispod 3%, s time da je -30CO nestabilan na mom primjerku.

Imaš informacije ovde
https://www.overclock.net/forums/amd-cpus.10/

Čitaj, izbjegavaj youtube, i ako si odlučio overclockirat, testiraj detaljno jedno po jedno.

Na tvom mjestu bi počeo s stock postavkama, dakle ddr na jdec 4800MT/s. Pa stavio expo, i to dobro istestirao.
I nakon toga ako baš želiš išao na OC/UV
markecSMB je offline   Reply With Quote