Tema: Iskon
View Single Post
Staro 29.06.2023., 12:53   #6424
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Pitanjce u vezi analognog telefona i Iskona.

Prije par mjeseci su u kući kod babe i dede (ne mojih) su crkli svi telefoni. Nakon zvanja operatera uštekan je 1 telefon u ruter i odtad samo taj radi i koriste.

Nekidan sam išao izvidit šta bi trebalo napravit da sve proradi i skuzio da svi telefoni u kuci (a ima ih cca 4-5 komada) su bili spojeni u telefonske kutije u zidu, tj. paricu direkt, ali tu je sad signal mrtav, i sve sto dođe iz rutera na razdjelnik, ima telefonsku vezu i telefon radi.
Znaci po starim žicama 0 bodova, sve što prođe ruter i ide na telefonski razdjelnik, radi.

Sad me zanima, jel to Iskon ukinio obicne telefone na paricu na svojoj liniji i mozes imati samo preko routera ili neka druga shema u igri?

Htio bih osposobiti bar jos koji telefon (stan na kat, stariji ljudi, ne čuju baš telefon kad su u drugim sobama i sl), imam nekih ideja, ali me samo zanima status ovoga. Ako je mrtvo od strane iskona, neću ni pokušavati nego cu na drugaciji nacin dovuc telefon u drugu sobu...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je online   Reply With Quote