View Single Post
Staro 29.06.2023., 08:45   #2570
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Nemam iskustva s lxc-om. Vrtim unbound+pihole na debian vm-u i to mi uredno radi na proxmoxu.
Imas kakve upute koje si pratio za instalaciju to dvoje, ako se sjecas?

Ne bi nikad rekao da cu ovoliko vremena izg... mislim, uloziti, u to da natjeram unbound da uopce radi. Ili radim nesto fundamentalno krivo ili... Ma nema druge opcije, negdje grijesim. Long story short, ne uspijevam postici da mi unbound resolva upite, vraca servfail.

Baza je LXC debian 11 ili VM debian 11, isti rezultati. Probao sam i Ubuntu LXC.

U principu zelim dignuti pihole+unbound. Pratim ove upute za setup i test unbounda na portu 5335:
https://docs.pi-hole.net/guides/dns/unbound/

Ovaj zadnji korak koji je kao potreban za debian (Disable resolvconf.conf entry for unbound), jednostavno nema sta napraviti, nema tog fajla i taj servis koji se spominje i treba ugasiti - je po defaultu inactive.

I ja sam bas klasa mazohist. M900 tiny mi je na putu, prodao (skoro) sve raspberryje, odustajem i od virtualiziranja Windowsa s gpu-om, sve radi oke, samo je nezgodno iz virtualiziranih winsa raditi na proxmoxu koji hostaju te iste winse. Imam filing kao da turpijam granu na kojoj sjedim.