Citiraj:
Autor markecSMB
I što si točno napravio da si popravio problem?
BIOS ima puno opcija, al kao što su ti napisali dovoljno je par opcija odabrat da
smanjiš temperaturu i potrošnju.
|
---------------------------------------------------------------------------------------
U pbo-curve optimizer-all cores sam stavio na negativnih-30
-platform termal throttle limit sam stavio na 85c
-PBO limits sam podesio rucno:PPT limit:88W
TDC limit:75A
EDC limit:150A
Najveci problem mi je bio EXPO jer sa najnovijim biosom je radio na AUTO-6000mhz i CPU/NB voltazom od 1.3V ali kad bi izvrtio cinebench 23 ili odigrao koju igru je prelazio tu vrijednost ne previse ali ipak me je bilo strah pustiti da radi na toj voltazi zbog vec poznatih problema pa sam ga rucno podesio na 1.25 i sve je postalo stabilno i soc voltaza nije nikad prelazila 1.3v.
E sad jedino sto sam primjetio ja jezgre nekada znaju skociti na 6000mhz ali mislim da je to bug u CPUID HWMonitoru i sto jos nisam rijesio zasto ponekad u igrama fps se zna spustiti sa recimo 300 fpsa na 60-70 i onda se ponovo vrati na 300 i to ne samo u jednoj nego vise njih mislim da je do nekih postavka u win 11 moram prouciti zasto se to dogada jel bi trebalo stalno vrtiti na maximali ako se nekom to dogadalo nek mi javi rjesenje.Ne znam zasto jezgre toliko osciliraju zar ne bi trebale raditi kad se pokrene neka igra ili 3d program raditi konstantno na max boostu bez padova mozda je zbog toga.Da li se mogu nekako zakljucati da rade na konstantnoj frekvenciji ili nesto???
Nadam se da sam pomogao hvala svima na pomoci...