Citiraj:
Autor Vuco
Zoveš nekoga iz Roaminga, onda se tebi na mobitelu pojavi kao da te netko zove, onda se tu javiš i onda tek uspostavi vezu sa onime koga si zvao.
Usto si morao imati i one predbrojeve, više se niti ne sjećam #31# nešto...
|
Na roamingu bi mogli još poraditi, ali budući da ne putujem često, ne predstavlja mi ogroman problem. Konkretan problem koji su spomenuo nikad nisam imao, ali imao sam jedan drugi "problem". Ne znam jel to uopće i problem ili normalno ponašanje.
Dakle, nedavno sam bio van države i dogodilo mi se da je po izlasku iz Hrvatske, mobitel izgubio mrežu i nije se odmah spojio u roaming nego tek nakon nekih 5 minuta. Bratu se na drugom mobitelu spojilo nešto prije nego meni, ali eventualno mreža se pojavila. Onda kada smo prešli granicu druge države, opet se izgubio signal na 5 minuta i spojio se na drugu mrežu. U drugoj zemlji mi se spajao isključivo na 2G, da bi se nakon 20 minuta mobitel spojio automatski na 4G dok to nije dozvoljavao prilikom ručnog pokušaja spajanja. Isto tako mi se dogodilo da kad bi mobitel izgubio signal, ručno pretraživanje izbacivalo je grešku da nije moguće pretražiti mreže. Ne znam da li je to do Telemacha ili je to do Xiaomija jer čitam na internetu da Xiaomiji imaju takvih problema s roamingom.
Sad, da li je to normalno, da se mobitel odmah ne prespoji na roaming nego nakon par minuta nemam pojma. Ali kao što rekoh, ne putujem često pa mi ne predstavlja neki problem. A i 5 minuta bez mreže mogu izdržat.