Počelo je prije cca mjesec dana kad mi se samo ugasilo računalo. Pri ponovnom pokretanju mi je bio crni ekran. Nakon nekoliko pokusaja reboota sam odustao misleći da je riknulo napajanje (iako bi se vrtili ventilatori i upalila grafička ništa se nije događalo. Ostavio sam upaljeno računalo i nakon 5-6 minuta se upalilo. Tako je šljakalo neko vrijeme (palio se uz zakašnjenje od 5-10 min, a dva puta se nakon što je bilo dugo ugašeno palilo normalno iz prve). Onda se pri jednom paljenju pojavila poruka da moram uci u BIOS i samo sam izašao iz BIOSa i opet se upalio sa zakašnjenjem. Od jučer se više ne želi bootat i samo mi se dva puta pojavio taj ekran u kojem traži da stisnem F1 i uđem u BIOS namjestiti postavke. Kad sam u BIOSu vrijeme i datum nisu dobri.
Provjerio sam kablove, pokušao sam samo s osnovnim komponentama, nisam probao onbord GPU jer mi treba VGA kabl, sve komponente vadio i čistio. Napravio clear CMOS, nakon toga opet onaj ekran koji me tjera BIOS, tamo loadam default settings i opet nista
Meni se čini da je do BIOSa ili je otišla MBO?
Detalji konfe su u potpisu pod moj komp.
Eh, da. Promijenio bateriju na MBO.