Vecina javnosti nema pojma da je takav deficit postara, da svakim danom odlaze postojeci, da se gotovo radi o epidemiji otkaza.
U Dubravi imam stalnog, ali vec veli da odlazi u druge vode. U Centru, stari dao otkaz, veli da ce bilo sto raditi drugo, da ne zeli cuti za postu.
Sad radi u starackom domu na porti, te ima bolju placu nego sto je ostvarivao kao postar! Toliko su demotivirani, a pojedini su toliko stari, da jedva hodaju.
Jedan mi je centru nesto nosio, nije moga ni brojati kusur, koliko je lose hodao i vidio, gotovo mi je bilo neugodno. Sedam postara sam imao zamjenskih, te mi svaki veli, da je pitanje, hocemo li ikad vise imati stalnog postata. Rotacije, uskakanja, krpanje kpranja. Vise ne mozes ni Branimirovu nazvati, sluzbe koje su mogle preusmjeriti posiljke, kad te ne nadju (ili zaobidju) na mjestu stanovanja. Vec jasno, retardirano telefonskoo biranje sluzbi, koje kad i dobijes, jave ti da usluga vise ne postoji, te da moras fizicki na postu ici, te dogovarati s sefovima.
Koliko je malo postara, govori detalj, da me kontrolorica u Centru zvala, da mi donese na ruke. Pitam, zasto bi Vi nosili pored postara? Veli - nemamo dovoljno ljudi!
I onda jos pricaju da bi strance doveli. Kako ce stranac kome treba GPS ne da zna kamo/kome ide, vec da zna gdje se uopce nalazi, uopce beknuti dostantno komunikacije s korisnicima usluge, penzionerima? Katastrofa!
....