View Single Post
Staro 17.06.2023., 14:50   #38
Warrior
Premium
Moj komp

Warrior's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Bokte koje nebuloze citiras, smanjivanje power limita na 95% drasticno utjece na performanse? Koje gluposti...
To je Gigabyte, vruce, bucno i lose...
Citiram da pokažem da nije problem samo kod mene. Drago mi je da si opet napisao, to je Gigabyte i to je to. Mislio sam da imam problem, ali ste me uvjerili da nemam jer je takav Gigabyte. I nisi jedini koji to govori.

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
dobro da si stavio sliku rasporeda ventova, jer nema smisla ni najmanje.. prvo naprijed imaš samo jedan vent i to dolje a ne gore.. taj dolje vent puše ako dobro vidim po diskovima/ssdovima, što znači da nosi cca 40c temperaturu zraka prema usisu grafe

grafa je totalno zatvorena i još dodatno puše u nju bočni vent koji ju samo grije.. nekako ne vjerujem da si dobio samo 1c niže temeprature s otvorenom stranicom, vjerujem da su puno niže..
Temperatura je manja za 1C prilikom otvorenog kućišta.
Grafička nije zatvorena. Ovo na slici su samo držači grafičke koje ja ne koristim i neki usisni tunel kojeg isto ne koristim. Taj dio mi je u potpunosti otvoren.
A ventovi su takvi kakvi jesu tvornički ugrađeni. Tko sam ja da idem mijenjati filozofiju Ventovi uvlače hladniji zrak s prijeda i bočno, struji preko grafičke i preko HDD-ova te ga gornji i stražnji ventovi izbacuju van. Imam lijepo strujanje kroz veliko kućište, smjer prednji+bočni preko grijanih komponenti te takav vrući zrak ide van gore i iza.
Hvala na savjetima i cijenim trud, ali vidim po ostalim forumima da je takav Gigabyte po defaultu i da je to sasvim OK.
Superposition benchmark mi tjera GPU oko 75C, a u igrama je još manje tako da prihvaćam dotične temperature kao sasvim OK.